×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-06
Siguldieši Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš radījuši video filmiņu dziesmai

Jaunie mūziķi Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš sadarbībā ar jauno mediju mākslinieci Zandu Puči 2.jūnija vakarā, Krimuldas baznīcas mācītājmājā, pirmo reizi publikai prezentēja dziesmas „It kā klusa šūpļa dziesma” video filmiņu. Tieši akcentējot un dēvējot to vairāk par dziesmas video filmiņu, nevis klipu, jo tās izteiksmes veids un estētika vairāk piederas šim apzīmējumam.

Dziesmas video tapis Krimuldas baznīcas apkaimē, Siguldas novadā un Līgatnes dabas takās. Liels paldies par atsaucību Krimuldas baznīcas mācītājam Austrim Rāviņam un draudzei – tehniskajos risinājumos. Paldies arī Līgatnes dabas taku pārstāvēm Velgai Vītolai un Intai Langei.

Zanda Puče ir jauno mediju māksliniece, kura iesaistās un veido daudz un dažādus interesantus projektus. „Ir interesanti sasaistīt kopā filozofiju, mākslu un vēsturi, lai radītu kaut ko jaunu. Sabiedrībai ir vajadzīgs laiks, lai sāktu saprast jauno mediju valodu. Ar mākslu var rosināt līdzdarboties, iesaistīties un pašiem uzsākt kaut ko radošu,” uzskata Zanda Puče.

Mūziķi Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš savulaik, iepazinušies Siguldas orķestrī. Kopš 2014.gada vasaras piedalījušies Vislatvijas Dziesminieku saietā, veidojuši paši savas programmas un koncertējuši lielākās, mazākās Latvijas vietās, Latvijas baznīcās, festivālā „Bildes”, koncertējuši Igaunijā un vēl dažādos vietējā mēroga nozīmīgos kultūras pasākumos. Anita un Helvijs par savu autoru uzskata Ati Priedīti – komponista dziesmas astoņdesmitajos gados izpildījuši mūsu estrādes grandi Aija Kukule, Margarita Vilcāne un Žoržs Siksna, bet tagad Atis raksta ne tikai mūziku, bet arī vārdus. Šobrīd Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, sadarbojoties ar komponistu Ati Priedīti, strādā pie albuma ierakstīšanas Andra Alviķa „Siguldas skaņu studijā”.

„It kā klusa šūpļa dziesma” mūzikas autors ir Atis Priedītis, vārdi – Fricis Bārda. Dziesma ir ieguvusi „Radio SWH” dziesmas favorīttitulu.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi