×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-15
Vasaras saulgriežu laiks Siguldas novadā

Vasaras saulgriežos ikviens aicināts apmeklēt plašo svētku pasākumu programmu Siguldas novadā, lai caur tradīcijām un kultūras baudījumu piedzīvotu krāšņākos latviešu gadskārtu svētkus.

18.jūnijā plkst.10.00 un 17.00 Mores pagasta „Kalna Vaizuļos”
 notiks „Pļavu puķu radošās darbnīcas” ģimenēm ar bērniem, kurās varēs lasīt augus tējai, vīt vainagus, gatavot siena lelles un ielīgot Jāņus. Pieteikšanās, zvanot uz tālruni 29528421. Dalība – bez maksas.

20.jūnijā no plkst.18.00 līdz 20.30 Turaidas muzejrezervātā, gatavojoties vasaras saulgriežu svētkiem, ikviens aicināts piedalīties ozolzaru spēka vijas vīšanā. Jau ceturto gadu tiks vīta 90 metru gara ozolzaru vija, ar ko 21.jūnija vakarā rituāla laikā rotāt Jāņu ugunskuru. Ielīgošanā piedalīsies folkloras kopa „Senleja”. Ieeja – bez maksas.

20.jūnijā plkst.18.00 Mores pagasta „Kalna Vaizuļos” notiks „Pļavu puķu radošās darbnīcas” ģimenēm ar bērniem, kurās varēs lasīt augus tējai, vīt vainagus, gatavot siena lelles un ielīgot Jāņus. Pieteikšanās, zvanot uz tālruni 29528421. Dalība – bez maksas.

21.jūnijā no plkst.19.00 Turaidas muzejrezervātā jau 11.gadu tiks svinēti Vasaras saulgriežu svētki. Šajā gadā Jāņa bērnu sagaidītāji Turaidā būs īpaši daudz – no Latgales, Kurzemes, Vidzemes, Zemgales un Rīgas sabrauks līgotāji, kas izdziedās savas Jāņu dziesmas, dalīsies ar Jāņu tradīciju zināšanām un sagaidīs sauli, gatavojoties Latvijas simtgades lielajam notikumam – starptautiskajam folkloras festivālam „Baltica 2018”. Tradicionāli Jāņa tēva un Jāņa mātes lomās iejutīsies Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne. Ieeja – bez maksas.

22.jūnijā plkst.19.00 pie Mores pagasta Tautas nama būs skatāma Jēkabpils Tautas teātra izrāde „Trīnes grēki”. Pirms un pēc izrādes – svētku lustes kopā ar folkloras kopu „Senleja” un „Kaktu balles muzikantiem”. Dalība – bez maksas.

23.jūnijā plkst.12.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā novadnieki aicināti apmeklēt vainagu vīšanas darbnīcu un gleznot ar dabas krasām, bet plkst.22.00 piedalīties ballē, kurā par spēlēm, atrakcijām un mūziku rūpēsies grupa „Trešā brigāde”. Ieeja – bez maksas.

23.jūnijā plkst.22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē norisināsies brīvdabas koncertuzvedums „Streiča kinonakts mistērija”. Caur latviešu dižā kinomeistara Jāņa Streiča dažādu laiku populārākajām kinofilmu dziesmām, dejām, fragmentiem un citātiem, kopā ar teātru un kino aktieriem, dziedātājiem un dejotājiem, izdzīvosim Jāņu nakts mistēriju, kura var notikt tikai gada visīsākajā naktī Siguldā. Kino orķestris Jura Kristona vadībā kopā ar postfolkloras grupu „Rikši” rūpēsies par labskanību un īpašām kino melodiju apdarēm, kuras izdziedās aktieris, tenors Juris Jope; operdziedātāja un mūziklu aktrise, mecosopārns Baiba Renerte un folklorists un dziedātājs Ēriks Zeps. Uzvedumu papildinās dejotāji horeogrāfes Ievas Kemleres vadībā, bet kinonakts vadītāju lomās iejutīsies aktieri Uldis Anže un Indra Burkovska. Skatītājus priecēs arī aktieri Leons Krivāns, Ivars Kalniņš, Jānis Skanis, Baiba Indriksone, Olga Dreģe, Jānis Paukštello, un iespējams arī pats izcilais kino meistars Jānis Streičs. Pēc koncertuzveduma – zaļumballe kopā ar Daini Skuteli. Biļetes cena iepriekšpārdošanā – 7 eiro; Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē – 2 eiro; biļetes cena pasākuma dienā – 10 eiro;  Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 5 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas. Ieejas maksa tikai uz balli pēc plkst.24.00 – 5 eiro. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Grulis Argobelds
- 2017-06-23 20:45

Cenas par augstu!

Atbilde: Grulis Argobelds
Administrācija
- 2017-06-26 09:57

Labdien, Gruli Argobeld!

Visi vasaras saulgriežu pasākumi Siguldas novadā bija bez maksas, izņemot vienu – muzikālo brīvdabas koncertuzvedumu „Streiča kinonakts mistērija”, uz kuru, biļetes iegādājoties savlaicīgi, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem biļetes cena bija tikai 2 eiro.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi