×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-19
Aizvadītas olimpiskā krosa kategorijas sacensības „Sigulda Cup”

​Sestdien, 17.jūnijā Fischer Slēpošanas centrā norisinājās starptautiskas olimpiskā krosa (UCI XCO C2) kategorijas sacensības kalnu divriteņiem „Sigulda Cup”.

Latvijā šāda mēroga sacensības notika trešo reizi un bija sportistiem izaicinošas, jo trasē dalībnieki devās pa meža takām, kurās atrodas dažādi šķēršļi, tostarp, tramplīni, virāžas, smiltis, saknes, akmeņu krāvumi un koki. Olimpiskā krosa (XCO) sacensības ir dinamiskas, jo sportistiem trasē ir nepieciešams gan spēks un izveicība, gan labas koncentrēšanās spējas.

Sacensībās par Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) ranga punktiem cīnījās sportisti Elites grupā (vīriešiem un sievietēm) un Junioru grupā (sievietēm un vīriešiem), savukārt visi pārējie interesenti no 17 gadu vecuma, kuriem nav starptautiskās UCI licences piedalījās Open jeb atvērtajā grupā. Kopējais balvu fonds sacensībās bija 1700 eiro.

Sacensībās piedalījās sportisti no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Lielbritānijas. Līdzjutējiem bija lieliska izdevība trasē redzēt vienu no diviem labākajiem Baltijas XCO braucējiem no komandas „ZZK Cēsis” – Arni Pētersonu, kurš aizvada ļoti veiksmīgu sezonu gan Latvijas, gan arī pasaules mērogā. Pasaules kausā XCO disciplīnā pēc aizvadītajiem diviem posmiem Arnis Pētersons atrodas 30.vietā Elites grupā. Arī šajās sacensībās Arnis Pētersons izrāvās vadībā un pārliecinoši plūca laurus Elites grupā vīriešu konkurencē, aiz sevis otrajā vietā atstājot Ivanu Filatovu no Krievijas (sporta klubs „Scott-Nagornaya”), bet trešajā vietā vēl vienu Krievijas sportistu – Aleksandru Lomakinu (sporta klubs „Author”). Savukārt Elites grupā sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēma Mari-Liis Mottus no Igaunijas (sporta klubs „Haanja Rattaklubi”), otro atstājot savu tautieti – Janika Loiv (sporta klubs „Erasoitja”),  savukārt trešo vietu ieņēma Emīlija Benhama no Lielbritānijas (sporta klubs „Cannondale Girls”).

Junioru grupā vīriešu konkurencē spraigā cīņā pirmajā vietā ierindojās Karls Brents Premets no Igaunijas (klubs „Parnu Kalev Spordikool”), otro vietu ieņēma Artūrs Krasts no Latvijas („NN Sporta klubs”), bet trešo godalgoto vietu ieguva Jere Hara no Somijas (sporta klubs „ProMTB”). Savukārt Junioru grupā sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēmuma vienīgā šīs grupas dalībniece –  Aleksandra Ušakova no Krievijas (sporta klubs „Scott-Nagornaya”).

Open grupā pirmo vietu ieguva Aivars Dārznieks no Latvijas (klubs „Lizums”), otrajā vietā ierindojās Mottus Tarmo no Igaunijas (sporta klubs „Haanja Rattaklubi”), bet trešais labākais bija Renārs Šarakovs no Latvijas (klubs „ebike/machine”).

Sacensības organizēja SIA „Siguldas Sporta serviss” (Fischer Slēpošanas centrs) sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas Federāciju un biedrību „A2”. Sacensību norise nebūtu iespējama bez atbalstītājiem – Siguldas novada pašvaldības, „Isostar”, SIA „Livonia” un SIA „Rāmkalni Nordeco”.

Informāciju sagatavoja:
SIA „Siguldas Sporta serviss” Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Agnija Lauska 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi