×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-06-26
Aicina pieteikt Latvijas ainavu dārgumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, pašvaldību publiskajām bibliotēkām, plānošanas reģioniem un starpinstitucionālo ainavu ekspertu padomi aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju kopīgiem spēkiem veidot dāvanu Latvijai tās simtgadē – elektronisku Latvijas ainavu dārgumu krātuvi „Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”.

Elektroniskajā ainavu dārgumu krātuvē tiks iekļautas sabiedrības vērtējumā nozīmīgas ainavas ar īpašu vēstījumu par Latvijas dabu un vēsturi. Tās var būt jau augsti novērtētas ainavas, piemēram, Gaujas senieleja Siguldā, Dainu kalns, Gleznotājkalns, kā arī pietiekami nenovērtētas, bet nozīmīgas un reģionam raksturīgas ainavas.

Ainavu dārgumu var pieteikt jebkura fiziska persona vai fizisku personu grupa (ģimene, mācību iestāžu audzēkņu grupa, darba kolēģi, NVO dalībnieku grupa u.tml.) līdz 15.jūlijam, aizpildot ainavu dārguma pieteikuma veidlapu tīmekļa vietnē vai papīra formātā tuvākajā bibliotēkā, to ieskenējot un nosūtot uz e-pasta adresi ainavudargumi@varam.gov.lv. Katrs pieteicējs drīkst pieteikt vairākus ainavu dārgumus, par katru no tiem aizpildot atsevišķu pieteikuma veidlapu.

Pieteiktās ainavas tiks izvērtētas un tiks sastādīts katra reģiona ainavu dārgumu balsošanas saraksts, kurš tiks nodots sabiedrībai balsošanai. Apvienojot Ekspertu padomes un sabiedrības balsis, tiks izvēlētas 10 vērtīgākās Pierīgas reģiona ainavas, kuras iekļaut elektroniskajā Latvijas ainavu dārgumu krātuvē.

Noslēdzot šo aktivitāti, tiks izveidota izstāde, kurā būs iespējams apskatīt Latvijas ainavu dārgumus, kā arī piedalīties diskusijā par reģiona vērtībām un attīstību.

Aicinām ikvienu aktīvi piedalīties dāvanas izveidē! Aktīvākajiem ainavu dārgumu pieteicējiem būs iespēja piedalīties aktivitātes noslēguma pasākumā 2018.gada oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi