×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-06
Uzsākta Jāņa Poruka ielas pārbūve ar lietus kanalizācijas sistēmas un lietus ūdens attīrīšanas iekārtu izbūvi

Šonedēļ uzsākta Jāņa Poruka ielas pārbūve posmā no Cēsu ielas līdz Gaisa trošu vagoniņa stāvlaukumam, kuras laikā tiks pārbūvēta ielas braucamā daļa 360 metrus garā posmā, izveidojot jaunu bruģa segumu, rekonstruēta gājēju ietve vienā ielas pusē, izbūvētas jaunas auto novietošanas kabatas un veikta lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un lietus ūdens attīrīšanas iekārtu izbūve. Darbus veic pašvaldības atklātajā konkursā izvēlētā AS „Siguldas Būvmeistars” un to izmaksas sasniegs 904 798 eiro. Visus darbus plānots pabeigt līdz gada beigām, bet Jāņa Poruka ielas rekonstrukcija noslēgsies septembrī.

Ar esošā asfaltseguma virskārtas frēzēšanu sākti rekonstrukcijas darbi Jāņa Poruka ielā. Vispirms tiks veikta ielas rekonstrukcija posmā no Cēsu ielas līdz Lāčplēša ielai. Rekonstrukcijas laikā satiksmei slēgto ielas posmu iedzīvotāji aicināti apbraukt pa Lāčplēša ielu. Savukārt darbu otrajā posmā no jūlija vidus tiks rekonstruēts ielas posms no Lāčplēša ielas līdz Gaisa trošu vagoniņa laukumam, ko būs iespējams apbraukt pa Cēsu ielu un ceļu Svētku laukuma labajā malā.

Tā kā Jāņa Poruka iela ir galvenā iela, kas ved uz vienu no Siguldas nozīmīgākajiem tūrisma objektiem, paralēli Jāņa Poruka ielas brauktuves rekonstrukcijai tiks atjaunota arī gājēju ietve gar ielas kreiso malu, kā arī izbūvētas automašīnu novietošanas kabatas atsevišķās vietās gar ielas labo pusi. Labā stāvoklī esošā gājēju ietve un veloceliņš gar Jāņa Poruka ielas labo pusi, kā arī Gaisa trošu vagoniņa stāvlaukums netiks rekonstruēts. Plānots saglabāt arī esošo ielas apgaismojumu, bet jauns, īpaši gājēju pārejām piemērots apgaismojums tiks uzstādīts virs gājēju pārejām.

Siguldas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas attīstība

Jāņa Poruka ielas rekonstrukcijas ietvaros notiek arī pilsētas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pārbūve un lietus ūdens attīrīšanas iekārtu izbūve. Siguldai ir izteikts reljefs attiecībā pret Gauju – līmeņu starpība ir aptuveni 80 metri. Lietus ūdeņi no pilsētas teritorijas tiek novadīti pa segtiem kolektoriem līdz nogāzei, un tad pa gravām aizplūst uz Gauju. Lietus ūdens, plūstot lejup pa nogāzi, veicina augsnes virskārtas sanešanu upē, koku izskalošanu, veidojot dziļas gravas, kas rada nogāzes nogruvuma draudus. Pašvaldības uzsāktā lietus kanalizācijas sistēmas izbūves projekta ietvaros plānots likvidēt sešas esošas lietus ūdens izlaides vietas, un izveidot vienu, segtu sistēmu lietus ūdens novadīšanai līdz Gaujai.

Jāņa Poruka ielas rekonstrukcijas laikā tiks rekonstruēti lietus ūdens kanalizācijas tīkli šajā ielā, likvidējot četras esošās atvērta tipa lietus ūdens izlaides vietas. Tāpat tiks veikta attīrīšanas iekārtu izbūve blakus Gaisa trošu vagoniņa stāvlaukumam, nodrošinot lietus ūdens attīrīšanu. No attīrīšanas iekārtām lietus ūdens pa pazemes cauruli tiks novadīts 80 metrus zemāk līdz Gaujai – attālums no attīrīšanas iekārtas līdz izlaides vietai ir apmēram 300 metri un šādā situācijā notekūdeņu novade pa vaļēju tranšeju nav iespējama. Turklāt tiek domāts par risinājumiem, lai mazinātu spiediena rašanos pie lietus ūdens iztekas Gaujā.

Tāpat plānots izbūvēt sūkņu staciju Svētku laukuma teritorijā, un pārsūknēt lietus ūdeni uz pilsētas lietus kanalizācijas tīkliem, lai likvidētu vēl divas lietus ūdens izlaides vietas Svētku laukuma nogāzē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi