×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-19
Aicina uz „MAD” Starptautiskās dizaina vasaras skolas publiskajām lekcijām

Sestdien, 29.jūlijā, un svētdien, 30.jūlijā Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra ēkā, Raiņa ielā 3 norisināsies „MAD” Starptautiskās dizaina vasaras skolas publiskās lekcijas un biodizaina atvērtā darbnīca. Aizraujošā pieredzē un zināšanās dalīsies „MAD” skolas pasniedzēji – dizaina, mākslas, zinātnes un permakultūras profesionāļi. Lekcijas notiks angļu valodā un tās būs bez maksas.

Sestdien, 29.jūlijā, norisināsies dizaina, mākslas, amatniecības un gastronomijas lekcijas.

29.jūlija lekciju programma no plkst.12.30 līdz 14.30:

  • „Fiziski elementi digitālā vidē”. Anny Wang and Tim Söderström, „Wang & Söderström” (Dānija);
  • „Mikro fabrika – jaunas ražošanas metodes”. Katharina Mischer, „MISCHER‘TRAXLER STUDIO” (Austrija);
  • „Māksla un vide”. Daria Meļņikova (Latvija).

29.jūlija lekciju programma no plkst.15.30 līdz 17.30:

  • „Māksla = industrija” („Art = Industry”). Oskar Peet and Sophie Mensen, „OS∆OOS” (Nīderlande);
  • „Dekonstruēto nozīmju melanholija”. Ádám Albert (Ungārija);
  • „Gastronomiskie eksperimenti”. Mārcis Ziemiņš, Gundega Skudriņa, „Untamed Dinner” (Latvija).

Paralēli lekcijām sestdien no plkst.12.00 līdz 16.00 Raiņa ielas 3 autostāvvietā norisināsies „Bosh” instrumentu demo diena.

Svētdien, 30.jūlijā, publiskās lekcijas un darbnīcas turpināsies, fokusējoties uz permakultūras un biodizaina tēmām. No plkst.12.30 līdz 14.30 norisināsies Lielbritānijas permakultūras dizainera Claude Oprea lekcija „Permakultūras dizains un iekštelpu dārzkopība”. Savukārt no plkst.15.30 līdz 19.00 notiks „Dari pats” bio laboratorijas dizains un superprodukta spirulīnas aļģes audzēšanas reaktora dizains, kā arī nīderlandietes Xiamyra Daal vadītā „Open WetLab”.

„MAD” Starptautiskās dizaina vasaras skola Siguldas pils kompleksā tiek organizēta jau otro gadu un šovasar tā norisināsies no 28.jūlija līdz 6.augustam. Šogad vasaras skolas fokusā ir tradicionālā un netradicionālā lauksaimniecība, kā arī pilsētas lauksaimniecība (iekštelpu dārzkopība). Tradicionālās lauksaimniecības metodes ir dārgas, bet apstrādājamās zemes resursi — ierobežoti. Jau tuvā nākotnē tie nespēs nodrošināt cilvēces eksistencei nepieciešamās barības vielas nepieciešamajā apmērā. Vasaras skolas ietvaros Siguldas Jaunā pils tiks pārvērsta par iekštelpu dārzkopības darbnīcu, kurā sešas starptautisku studentu darba grupas praktiskā darbā meklēs risinājumu pasaules pārapdzīvotības un uztura problēmām.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi