×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-19
Pašvaldības policija nosūtījusi 60 brīdinājumus par latvāņa izplatību

Kopš jūlija sākuma Siguldas novada Pašvaldības policija vairāk nekā 60 privātīpašniekiem nosūtījusi vēstules ar aicinājumu nepieļaut latvāņu izziedēšanu un sēklu izsēšanos. Šobrīd 9 īpašnieki savas teritorijas ir sakopuši, savukārt pārējiem, ja veicot atkārtotu teritoriju apsekošanu tiks konstatēts latvānis ar izveidojušos ziedkopu, tiks piemērots administratīvais sods. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumu neveikšanu fiziskai personai var uzlikt  naudas sodu līdz 350 eiro, bet juridiskai personai līdz 700 eiro. Saskaņā ar pašvaldības latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plānu, šogad pašvaldība 23 zemes vienībās 43 hektāru platībā organizēs latvāņu ierobežošanas pasākumus, ja teritoriju īpašnieki to neveiks paši, un par veiktajiem darbiem izdevumus piedzīs no privātīpašniekiem.

Saistošie noteikumi „Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā” paredz, ka pašvaldība var piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 90% apmērā no nekustamā īpašuma summas par zemi fiziskām un juridiskām personām, kuru īpašumā vai tiesiskā valdījumā ir lauksaimniecības vai mežsaimniecības zeme, kas invadēta ar latvāni. Plašāku informāciju iedzīvotāji var saņemt pie pašvaldības galvenās lauku attīstības speciālistes Inetas Eriksones pa tālruni 67800955.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi