×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-28
Svētki „Šodien Turaidas pils pieder bērniem – Iejūties seno stāstu tēlos!”

​6.augustā no plkst. 15.00 līdz 18.00 Turaidas muzejrezervātā pils pagalmā notiks gadskārtējie svētki ģimenēm „Šodien Turaidas pils pieder bērniem!”, kas šogad būs veltīti tēmai „Senie stāsti”.

Svētku gaitā bērni ne tikai iepazīs Turaidas pils vēsturi, senās ēkas un priekšmetus, bet uzzinās trīs senus stāstus, kam pirmsākumi meklējami viduslaikos – pasaku par princesi Konstanci, stāstu par svēto Juri un pūķi un pasaku par burvi Merlinu. Apgūstot dažādas noderīgas iemaņas – augu atpazīšanu, labas manieres, rakstību uz vaska tāfelītēm, mūzikas instrumentu spēli, šaušanu ar loku, rotaļlietu izgatavošanu, un veicot uzdevumus pils pagalmā un ekspozīcijās, lieliem un maziem būs iespēja iejusties bruņinieka, princeses vai burvja tēlos, kopā ar muzejrezervāta pētniekiem doties izzinošās ekskursijās, iepazīstot bērnu grāmatiņas varoņa – Turaidas pils Dāvida stāstu un Kristofera stāstu no pasakas līdz īstenībai.

Svētku programmu plkst.16.00 kuplinās senās mūzikas ansamblis „Mediatore” un plkst.17.00 Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrāde „Burvju stabulīte”.

Svētku mērķis ir veicināt jaunākajā paaudzē interesi par vēsturi, piedāvājot izzinošas interaktīvas darbnīcas, kurās apgūstot jaunas prasmes, būs iespēja gūt jaunas atziņas par dzīves pamatvērtībām, labā un ļaunā mijiedarbību un izvēles nozīmi vēstures stāstos un dzīvē.

Ieejas maksa muzejā – no 0,70 līdz 5 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi