×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-28
Siguldas skolēnu rezultāti valsts centralizētajos eksāmenos

Šogad sertifikātu par vidējo izglītību Siguldas novadā ieguva 71 Siguldas Valsts ģimnāzijas un 24 Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni.

Vidējais visu centralizēto eksāmenu rezultāts Latvijā ir 49,1%, Siguldas Valsts ģimnāzijā tas sasniedzis 67,26%, savukārt Siguldas pilsētas vidusskolā vidējais rezultāts visos centralizētajos eksāmenos kopumā ir 52,22%. Siguldas Valsts ģimnāzijā trīs skolēniem – Edgaram Daugulim, Aivim Klešam un Paulai Līvai Matuzevičai – vidējās izglītības sertifikātā visu obligāto eksāmenu rezultāti ir virs 80% atzīmes.

Trīs obligātos centralizētos eksāmenus – matemātikā, latviešu valodā un angļu valodā – nokārtojuši visi Siguldas novada 12.klašu skolēni.

Eksāmens

Vidējais rezultāts valstī

Vidējais rezultāts Siguldas Valsts ģimnāzijā

Vidējais rezultāts Siguldas pilsētas vidusskolā

Matemātika

35,73%

56,56%

30,42%

Latviešu valoda

50,42%

68,46%

60,34%

Angļu valoda

59,53%

76,85%

63,59%

*Vidējie obligāto centralizēto eksāmenu rezultāti 2017.gadā

Bez trim obligātajiem eksāmeniem vidusskolēniem bija jākārto ceturtais – izvēles – eksāmens, kuru Siguldā šogad kārtoja 51 skolēns; pārējie skolēni izvēles eksāmenu bija nokārtojuši, mācoties 10. vai 11.klasē. Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu vidū šogad vispopulārākais bija izvēles eksāmens fizikā, ko kārtoja 21 skolēns; vidējais rezultāts – 57,47% (valstī – 52,37%). Eksāmenu bioloģijā kārtoja 12 skolēni, iegūstot vidējo rezultātu 77,41%, kas ievērojami pārsniedz vidējo valsts rādītāju šajā eksāmenā 61,55%. Savukārt eksāmenu vēsturē kārtoja 11 skolēni, iegūstot vidējo rezultātu 69,90% (valstī – 55,25%). Izvēles eksāmenu krievu valodā kārtoja trīs ģimnāzijas skolēni, iegūstot vidējo rādītāju 83,55%. Siguldas pilsētas vidusskolā tika kārtots tikai izvēles eksāmens krievu valodā, ko kārtoja četri skolēni, iegūstot vidējo rādītāju 71,73%. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi