×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-31
Turpinās Mores Amatu mājas būvniecības ieceres publiskā apspriešana

Jūlijā tika uzsākta Mores Amatu mājas būvniecības ieceres publiskā apspriešana, kas turpināsies līdz 9.augustam. Siguldas ielā 7A, Morē, kur šobrīd atrodas neizmantotas ēdnīcas un katla mājas ēkas, plānots veidot Amatu māju ar plašu izglītības piedāvājumu, jaunatnes centru un telpām izstādēm un kultūras pasākumiem, kā arī sociālās aprūpes centru, nodrošinot Mores pagasta iedzīvotājiem sociālo pakalpojumu pieejamību.

Plānots, ka Amatu mājā tiks izveidotas daudzfunkcionālas mācību telpas, kurā ikvienam interesentam būs pieejami izglītības, tai skaitā kultūrizglītības un mūžizglītības pakalpojumi. No rīta Amatu mājas piedāvājumu izmantos skolēni, kur viņiem būs iespēja apgūt kokapstrādi, mājturību un citas prasmes, savukārt pēcpusdienā šīs iespējas izmantos pieaugušie, apgūstot, piemēram, aušanu un citas tautas daiļamatu meistaru tradīcijas. Tāpat Amatu mājā plānots izveidot mūsdienīgu jaunatnes centru un izstāžu zāli.

Savukārt sociālais aprūpes centrs nodrošinās Mores pagasta iedzīvotājiem pieeju sociālajiem pakalpojumiem. Aprūpes centrā iedzīvotājiem būs pieejamas dušas, veļas telpa, kā arī koplietošanas telpa ar virtuves zonu. Centra plānojums veidots, sadarbojoties ar apvienību „Apeirons”, tādējādi veidojot vidi, kas ir pieejama un ērti lietojama cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Amatu mājai un sociālajam aprūpes centram būs atsevišķi nodalītas ieejas zonas – Amatu māju plānots izveidot bijušajās ēdnīcas telpās, savukārt sociālais aprūpes centrs atradīsies kādreizējās katla mājas telpās.

Būvniecības izstrādātājs pēc Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma ir SIA „Būvdizains”. Ar būvniecības ieceres dokumentiem līdz 9.augustam iespējams iepazīties Siguldas novada Būvvaldē, Zinātnes ielā 7, Siguldā. Mores Amatu mājas vizualizācijas, tai skaitā ģenerālplāns, pieejamas šeit. Iedzīvotāji aicināti iesaistīties publiskajā apspriešanā, aizpildot aptaujas anketu, kas pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi