×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-07-31
Novada izglītības iestādēs notiek remontdarbi

Kā katru gadu, arī šajā vasarā skolēnu brīvlaikā Siguldas novada izglītības iestādēs norisinās remonta un teritorijas labiekārtošanas darbi, lai jaunajā mācību gadā novada bērniem un jauniešiem nodrošinātu kvalitatīvu mācību vidi. Šogad vērienīgākie darbi tiek veikti Allažu pamatskolā, kur norisinās skolas ēkas atjaunošana, paaugstinot energoefektivitāti, kā arī jaunveidojamajā bērnudārzā „Tornīši”, kas jau rudenī durvis vērs vairāk nekā 100 mazajiem siguldiešiem.

Uzsākta Allažu pamatskolas atjaunošana

Jau jūnijā tika uzsākta Allažu pamatskolas atjaunošana, lai paaugstinātu ēkas energoefektivitāti, – tiks nosiltināta skolas ēkas fasāde un nomainīti savu laiku nokalpojušie koka logi. Skolas iekštelpās trīs stāvos tiks mainīta apkures sistēma, izbūvēta jauna ventilācijas sistēma un nomainīts telpu apgaismojums. Tāpat tiks veikta lietus ūdens kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija. Darbu ietvaros visā ēkā tiks izveidota jauna apskaņošanas sistēma, kā arī nomainīta apsardzes sistēma.

Atjaunotajā skolas ēkā būs nodrošināta vides pieejamība arī cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Allažu pamatskolas atjaunošanas darbus veic pašvaldības atklātā konkursā izvēlētā SIA „Wood Constractions”, un darbu kopējās izmaksas būs 387 857 eiro.

Bērnudārzā „Tornīši” remontdarbi notiek 500 kvadrātmetru platībā

Turpinās remontdarbi arī jaunveidojamajā bērnudārzā „Tornīši” Skolas ielā 3, kas tiks atvērts rudenī un būs jau sestais pašvaldības bērnudārzs Siguldas novadā.

Līdz šim daļā ēkas atradās bērnudārza „Pasaciņa” filiāle ar četrām grupiņām, bet šobrīd darbi norisinās vēl daļā ēkas, lai tas rudenī durvis vērtu kā jauns bērnudārzs, kurā būs sešas grupiņas. Turpmākajos gados ēkā Skolas ielā 3 tiks atvērtas vēl vairākas jaunas bērnudārza grupas.

Remontdarbu laikā tiek izveidotas telpas divām grupiņām ar atsevišķām ieejām no bērnudārza teritorijas. Veicot telpu pārplānošanu un kosmētisko remontu, katrā grupiņā tiks izveidota garderobe, divas nodarbību telpas, sanitāri tehniskās telpas un priekštelpas. Tāpat tiks veikts remonts kāpņutelpās un gaiteņos. Kopumā ēkā tiks atjaunotas telpas vairāk nekā 500 kvadrātmetru platībā.

Rudenī atverot jauno bērnudārzu „Tornīši”, mazuļi, kuri apmeklēja bērnudārza „Pasaciņa” filiāli,  turpinās mācības jaunajā pirmsskolas izglītības iestādē, kurā darbu turpinās arī visi līdzšinējie  darbinieki. Bērnudārza nosaukuma un juridiskā statusa maiņa, kas notiks pēc saskaņojumu saņemšanas no visām valsts institūcijām, neietekmēs ne darbinieku, ne bērnu ikdienu, tomēr ļaus jaunajam vadītājam efektīvāk administrēt iestādes darbu un nodrošināt nepieciešamo speciālistu piesaisti.

Darbu Skolas ielā 3 joprojām turpinās Siguldas novada bibliotēka un Siguldas novada Jaunrades centrs ar struktūrvienībām.

Kopš 2011.gada pašvaldība mērķtiecīgi ir palielinājusi vietu skaitu pirmsskolas izglītības iestādēs par vairāk nekā 450 vietām: ir paplašināts bērnudārzs „Pīlādzītis”, uzbūvēti divi jauni bērnudārzi – „Ieviņa” un „Pasaciņa”, izveidota bērnudārza „Pasaciņa” filiāle.

Remontdarbi citās izglītības iestādēs

Šovasar remontdarbi un teritorijas labiekārtošanas darbi norisinās arī citās novada izglītības iestādēs.

Laurenču sākumskolas pagrabstāva zālē uzstādīti radiatori, ap skolas pamatiem izbūvēta bruģakmens apmale.

Savukārt Mores pamatskolā veikts kosmētiskais remonts – vairākās klasēs un skolas zālē noslīpēta un nolakota grīda, vienā klases telpā izbūvēta jauna grīda. Šogad tiks sākta arī Mores pamatskolas rekonstrukcijas projekta izstrāde.

Plānojot nākamā gada remontdarbus, uzsākta Siguldas 1.pamatskolas pārbūves projektēšana, lai skolas vispārēju rekonstrukciju veiktu tuvāko gadu laikā.

Bērnudārzā „Saulīte” šovasar veikta ventilācijas iekārtas gaisa vadu izolācijas atjaunošana, kā arī inventāra noliktavas uzstādīšana. Bērnudārzā „Ābelīte” veikts siltummezgla un ūdensvada remonts, nomainot bojātās caurules. Savukārt bērnudārzā „Ieviņa” tiek izbūvēts jauns rotaļu laukums jaunākā vecuma mazuļiem un uzstādīta jauna inventāra noliktava. Bērnudārzā „Pīlādzītis” tiks veikti remontdarbi, lai novadītu lietus ūdeņus no ēkas pamatiem. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi