×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-01
Ielu un ceļu remontdarbu sezonas aktualitātes

​Siguldas novadā turpinās ielu un ceļu remontdarbu sezona – vairāki nozīmīgi ielu un satiksmes infrastruktūras objektu pārbūves projekti jau pabeigti, daudzviet darbi turpinās, un jūlijā uzsākta Jāņa Poruka ielas pārbūve, kā arī Mednieku ceļa seguma remonts. Kopumā šogad novada ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei pašvaldības budžetā ieplānots 5,1 miljons eiro. Arī tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietus ūdens novadīšanas sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem ieplānojot vairākus miljonus eiro.

Jāņa Poruka ielas pārbūve ar lietus kanalizācijas sistēmas izbūvi

Jūlijā sākta Jāņa Poruka ielas pārbūve ar lietus kanalizācijas sistēmas un lietus ūdens attīrīšanas iekārtu izbūvi. Darbi norisinās posmā no Cēsu ielas līdz Gaisa trošu vagoniņa stāvlaukumam. Ielas pārbūvē ietilpst ielas braucamās daļas pārbūve 360 metru garā posmā, izveidojot jaunu bruģa segumu, izbūvējot jaunas auto novietošanas kabatas un rekonstruējot gājēju ietvi ielas kreisajā pusē. Virs gājēju pārejām tiks uzstādīts jauns, piemērots ielu apgaismojums.

Jāņa Poruka ielā tiek veikta arī lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un lietus ūdens attīrīšanas iekārtu izbūve, likvidējot četras atvērta tipa lietus ūdens izlaides vietas. Darbus veic pašvaldības atklātajā konkursā izvēlētā AS „Siguldas Būvmeistars”, un darbu kopējās izmaksas sasniegs 904 798 eiro.

Jāņa Poruka ielas rekonstrukcija noslēgsies jau septembrī, bet visus ielas sakārtošanas darbus plānots pabeigt līdz gada beigām.

Uzsākts Mednieku ceļa seguma remonts

​Jūlijā uzsākts grantētā autoceļa A2–Mednieki–V85 (Jūdaži–Nītaure) grants seguma remonts gandrīz septiņu kilometru garumā. Grantētajam ceļam tiek veikts ceļa braucamās daļas virskārtas seguma remonts, izbūvējot jaunu grants–šķembu segumu visā ceļa garumā. Ceļa remontdarbu laikā, domājot par satiksmes drošību, paredzēts izveidot ceļa nomales un izzāģēt krūmus, kā arī sakārtot lietus ūdens atvadi no ceļa klātnes, veicot caurteku tīrīšanu un atsevišķu posmu maiņu. Tiks nostiprinātas arī ceļa nogāzes.

Darbus veic iepirkumā izvēlētā SIA „DGR serviss”, darbu kopējās izmaksas sasniegs 182 269 eiro. Darbus plānots pabeigt līdz augusta beigām.

Daudzviet remontdarbi turpinās

  • Noslēgumam tuvojas Zinātnes ielas rekonstrukcija.
  • Tuvākajā laikā tiks pabeigta arī Līvkalna ielas pārbūve.
  • Norisinās jaunas gājēju ietves izbūve gar Nurmižu ceļu no Televīzijas līdz Nākotnes ielai.
  • Tiek veikts Siguldas novada ielu un ceļu audits, lai līdz šā gada beigām izstrādātu pašvaldības transporta infrastruktūras pārvaldības sistēmu.

Turpinās arī VAS „Latvijas Valsts ceļi” organizētie remontdarbi – tiek atjaunots tilts pār Gauju, kā arī sākta jaunas gājēju ietves izbūve gar Vidzemes šoseju starp sabiedriskā transporta pieturām „Kaķīši” un „Internātskola”. Savukārt SIA „Saltavots” uzsācis kanalizācijas tīklu paplašināšanu Doņu ielā.

Pabeigtie ielu un infrastruktūras objektu remontdarbi

  • Jūlijā noslēdzās grantētās Nākotnes ielas posma no Riekstu līdz Tilta ielai, kā arī Paparžu ielas pārbūve par asfaltseguma ielām.
  • Pabeigta arī asfaltseguma virskārtas atjaunošana Kalna ielā no Vidzemes šosejas līdz Noliktavu ielai, nepārbūvējot ceļa pamatni, kas ir vispārpieņemta prakse ceļu būvē, lai nodrošinātu līdzenu brauktuvi.
  • Savukārt Peldu ielā, lai būtiski uzlabotu satiksmes dalībnieku drošību, sākot no Gaujas tilta 400 metru garumā uzstādīta jauna metāla drošības barjera. Iepriekš šajā vietā atradās koka barjera, kura bija kļuvusi nestabila.
  • Noslēgušies arī VAS „Latvijas Valsts ceļi” organizētie remontdarbi Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojumā, kur pilnībā atjaunota krustojuma infrastruktūra.

Jau ziņots, ka šajā ielu un ceļu remontdarbu sezonā kopumā noslēgušies vairāku nozīmīgu ielu un satiksmes infrastruktūras objektu remontdarbi vai rekonstrukcija: 

  • Rekonstrukcijas darbi noslēgušies Televīzijas ielā.
  • Pabeigta asfaltseguma virskārtas atjaunošana Lakstīgalas, Ziedu, Lāčplēša ielas posmā no Ziedu līdz Jāņa Čakstes ielai un Jāņa Čakstes ielā.
  • Noslēgusies Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas, kā arī Pulkveža Brieža un Vildogas ielas apļveida krustojumu rekonstrukcija.
  • Izbūvēta gājēju ietve Strēlnieku ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Gāles ielai.
  • Pabeigta labiekārtošana un horizontālo marķējumu ieklāšana jaunajā stāvlaukumā pie Laurenču sākumskolas un Fischer Slēpošanas centra.
  • Visā novadā veikta gājēju pāreju marķējuma un ielu horizontālo apzīmējumu regulārā atjaunošana, kā arī grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu. Pretputekļu apstrāde prioritāri tiek veikta ielām un ceļiem, kur ir intensīvāka satiksme.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi