×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-15
Deju kolektīvs „Purenīte” piedalās festivālā „Eiropiāde” Somijā

No 26. līdz 31.jūlijam Siguldas 1.pamatskolas deju kolektīvs „Purenīte” piedalījās ikgadējā Eiropas tautas deju un mūzikas festivālā „Eiropiāde”, kas šogad notika Somijas pilsētā Turku. Uz festivālu devās 5.klašu un 8.–9.klašu dejotāji.

Festivāla laikā bērni piedalījās divos koncertos Turku ielās, kur baudīja lielu festivāla apmeklētāju atbalstu. „Purenīte” dejoja arī bērnu koncertā uz festivāla centrālās skatuves. Īpaši emocionāli izdevās priekšnesumi gan atklāšanas, gan noslēguma ceremoniju laikā, kur mūsu dejotāji kopā ar daudziem dejotājiem no Latvijas, izdejoja latviešu dejas „Spēlējiet, spēlmaņi” un „Garā pupa”.

Jau tradicionāli festivāla laikā tā dalībnieki iemācās festivāla rīkotāju deju, šoreiz tā bija somu bērnu deja „Letkis”, kuru visi bērnu kolektīvi iemācījās un nodejoja noslēguma ceremonijā. Festivāla laikā „Purenīte” piedalījās arī Ginesa rekorda uzstādīšanā, dejojot somu tautas deju „Humppa”.

Festivāla laikā dejotāji devās ekskursijā uz Somijas dabas parku, kur baudīja Somijas dabas plašumu. 

Dejotāju vecāku vārdā lielu paldies sakām Siguldas novada pašvaldībai par sniegto finansiālo atbalstu! Paldies sakām arī SIA „Hansabuss” un īpaši šoferim Viktoram Tīriņam par lielisko sadarbību, mūziķēm Agrai Liepiņai un Leontīnei Ķēdei, kolektīva vadītājai Dzintrai Fogelei un skolotājām Lailai un Ingai, kas palīdzēja un atbalstīja. Viens ir skaidrs – šī nebija „Purenītes” pēdējā „Eiropiāde”!

Informāciju sagatavoja:
Guntra Purmale


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi