×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-17
Siguldas 1.pamatskolas komanda piedalās dabas ekspedīcijā Austrijā

No 4. līdz 13.augustam Siguldas 1.pamatskolas 8.a klases skolēni Elizabete Balode-Logina, Kristiāns Maisaks, Ģirts Rimicāns, Marks Truhins, Raivo Zabalujevs, Viktors Žitkovs un skolotāja Guntra Purmale piedalījās dabas ekspedīcijā Austrijā. Ceļojums bija balva, kas iegūta par izcīnīto pirmo vietu VAS „Latvijas Valsts meži” rīkotajā Meža olimpiādē 7.9.klašu skolēniem.

Pa ceļam ekspedīcijas dalībnieki viesojās Veļičkas sāls raktuvēs Polijā, apmeklēja ūdens parku, tomēr galvenā ceļojuma daļa bija veltīta Austrijas kalniem un dabai. Dalībnieki dzīvoja Kalkalpenu nacionālajā dabas parkā labiekārtotā kalnu namiņā. Vairāku dienu kalnu pārgājienos skolēni pārbaudīja savu fizisko izturību, iepazina komandas dalībniekus, atklāja daudz nezināmā par Austrijas dabu un dzīvniekiem pieredzējušu reindžeru vadībā. Vakari tika pavadīti sarunās pie ugunskura, kā arī spēlējot dažādas gan jautras, gan izglītojošas spēles. Visi ekspedīcijas dalībnieki atzina, ka labprāt vēlreiz piedalītos ekspedīcijā. Skolēniem patika gan kalnu, gan arī sadzīves izaicinājumi – piemēram, ēst bija jāgatavo pašiem ekspedīcijas dalībniekiem, kalnu namiņā nebija tālruņu pārklājuma, kā arī elektrība tika iegūta tikai no saules baterijām.

Paldies VAS „Latvijas Valsts meži” par rīkoto Mežu olimpiādi! Paldies arī Siguldas Sporta skolas orientēšanās trenerim Atim Heinolam, kas palīdzēja atlases kārtas uzdevumā! Paldies siguldiešiem, kuri balsoja, lai komanda tiktu uz finālsacensībām! Paldies vecākiem, kuri sagatavoja skolēnus ceļam un pēc tam mīļi sagaidīja! Gūtā pieredze un iespaidi ekspedīcijas laikā ir neaizmirstami!

Informāciju sagatavoja:
Guntra Purmale


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi