×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-21
Noslēgusies Zinātnes ielas rekonstrukcija

​Pēc vērienīgiem pārbūves darbiem noslēgusies Zinātnes ielas rekonstrukcija 1,7 kilometru garā posmā no Vidzemes šosejas līdz autoceļam P8 „Inciems–Sigulda–Ķegums”.

Zinātnes ielas pārbūves laikā tika veikta brauktuves seguma rekonstrukcija, lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve un ūdensvada rekonstrukcija, krustojumu un nobrauktuvju uz privātīpašumiem pārbūve. Zinātnes ielas krustojumā ar Institūta ielu izveidota izgaismota gājēju pāreja, savukārt nedaudz pirms krustojuma ar Institūta ielu izbūvēta jauna sabiedriskā transporta pietura. Ielas rekonstrukcija neskāra jau izbūvēto apgaismoto gājēju ietvi gar Zinātnes ielu posmā no šosejas līdz Helmaņa ielai, savukārt jauna apgaismota gājēju ietve Zinātnes ielā izbūvēta posmā no krustojuma ar Helmaņa ielu līdz darbnīcām.

Zinātnes ielas rekonstrukcija tika sākta martā, un darbu izmaksas sasniedza 700 455 eiro. Darbus veica atklātā konkursā izvēlētā SIA „8 CBR”.

Šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei budžetā ieplānoti līdzekļi 5,1 miljona eiro apmērā. Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens novadīšanas sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro.

Zinātnes ielas rekonstrukcija tika veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu projekta „Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Siguldas novada pašvaldības ražošanas apbūvei piegulošajās teritorijās” ietvaros; Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 427 215,89 jeb 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2017-08-31 10:01

Labdien, Juri Bērziņ un Aivar Ķiplok!

VAS „Latvijas Valsts ceļi” informē, ka Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojumā satiksmes regulēšanas tehniskie līdzekļi darbojas pareizi un nav sabojāti. Pirms šķērsot krustojumu, ceļu satiksmes dalībniekiem jānospiež ierīkotā gājēju pārejas zaļā signāla izsaukšanas poga. Kamēr tas netiks izdarīts, luksoforos turpinās degt sarkanais signāls.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
Juris Berzins
- 2017-08-31 10:22

Diemžēl, tā poga ko nospiest šķērsojot Zinātnes ielu vispār nav! Tā ir tikai šķērsojot Vidzemes šoseju. Un tikko pārbaidīju, šķērsojot Zinātnes ielu sarkanā gaisma deg gan gājējiem, gan braucējiem apmēram 30 sekundes. Gribu saprast kā šo brīnumu uztvers skolēni un mazie bērni. Arī viņi, visticamākais, Zinātnes ielu regulāri šķērsos pie sarkanās gaismas.

Atbilde: Administrācija
Aivars Ķiploks
- 2017-09-09 09:03

Tātad ir pareizi, ka Zinātnes ielas un Vidzemes šosejas krustojumā uz Vidzemes šosejas Cēsu pusē, lai iedektos zaļais gājēju signāls nekas nav jāspiež, bet Rigās pusē poga jāspiež, jo citādi deg sarkanais signāls ģājējiem? Tad vismaz informatīvu uzrakstu varētu uzlikt - šinī pusē pogu jāspiež, šinī ne.
Es neesmu kašķīgs pensionārs, bet man nepatīk līdz galam nepadarīts vai slikti padarīts darbs.

Māris Smilga
- 2017-08-29 23:04

Nezinu, kas tie par projektētājiem un auditoriem, gan jau pirmie ceļu satiksmes negadījumi parādīs. Tāpat jaunizbūvētie apļi- abi tādi maziņi, it kā tur vietas nebūtu, smagajam transportam un lielajiem autobusiem ir problēmas. Aplī pie K.Barona pieminekļa K,Barona un Līvkalna ielas savienojums arī ir dīvains, tad jautājums, kāpēc tas aplis vispār ir vadzīgs, kāpēc visu vajag tā sarežģīt, nevis vienkāršot? Droši vien atkal projektētāji un auditori vainīgi, interesanti, vai viņi paši to apli ir izbraukuši un vai viņiem tas liekas normāli? Un kā tas viss izskatīsies sniega un ledus apstākļos?

Atbilde: Māris Smilga
Administrācija
- 2017-08-30 08:55

Labdien, Māri Smilga!

Abu šogad rekonstruēto apļveida krustojumu – Pulkveža Brieža un Vildogas ielas, kā arī Pils, Cēsu un Līvkalna ielas apļveida krustojuma – pārbūvē uzlabota satiksmes drošība un būtiski paaugstināta krustojumu pārredzamība, ņemot vērā normatīvo aktu prasības.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Liga Proskina
- 2017-08-28 09:36

Ikdienā braucu pa Zinātnes ielu uz Jūdažiem un atpakaļ, tāpēc pavisam noteikti varu teikt, ka izbraukšana no Zinātnes ielas uz P8 pēc remonta ir drošāka, krustojums ir daudz vieglāk pārredzams uz abām pusēm.

Atbilde: Liga Proskina
Egils Kokts
- 2017-08-31 21:23

Jā, piekrītu, no Zinātnes ielas izbraukšanai nav ne vainas, bet problēmas rodas uzbraucot uz tās!
Krustojums jau uzbūvēts pareizi pēc visiem parametriem, bet ne vienmēr dabā tā arī viss strādā. Braucot gan no Jūdažiem, gan no Būvmeistara un griežoties uz Zepsu ir gandrīz jāapstājas, lai to izdarītu. Tas, pats par sevi nebūtu nekas traģisks, ja aiz tevis nenestos kāds miegains opis, vai liela fūre, kas tur nav retums. Un līkumā neviens negaida, ka būs jāapstājas. Cits vēl iet garām pa otru joslu.
Par apļu problēmām gan nepiekrītu, viss ir kārtībā, vismaz centrā, lauķenē gan tas ceļa slīpums...

Aivars Ķiploks
- 2017-08-27 08:42

Zinātnes un Pleskavas šosejas gājēju pāreju luksofori.
Cēsu pusē līdz ar Zinātnes ielas zaļo iedegas arī gājēju zaļais - viss normāli un saprotami. Rīgas pusē gājēju zaļais neiedegas - papildus ir jānospiež poga uz staba, ja nenospiedīsi, tad gājēju zaļais nedegs un pāri "pleskavenei" iet nedrīkst. Tādas pārejas (ar pogu) parasti lieto vientuļām gājēju pārejām (ārpus krustojumiem). Arī skaņas, ko izdvešs stabs, maigi sakot, ir ļoti nemuzikālas.
Piekrītu arī Mārim par Zinātnes ielas otru galu. Manuprāt, tagad izbraukšana ir uz Mālpils šosejas ir daudz bīstamāka, nekā bija pirms rekonstrukcijas.

Atbilde: Aivars Ķiploks
Administrācija
- 2017-08-28 17:54

Labdien, Aivar Ķiplok!

Luksofori Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojumā atrodas VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārraudzībā, Jūsu komentārs nodots VAS „Latvijas Valsts ceļi”.

Zinātnes ielas pieslēgumā autoceļam P8 Inciems–Sigulda–Ķegums uzlabota satiksmes drošība un ceļa pārredzamība, visas izmaiņas saskaņojot ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” un tās atbilst būvprojekta ceļa audita atzinumam.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Rudite Priede
- 2017-08-26 22:05

Pirms Zinātnes ielas rekonstrukcijas maršrutiem Institūts-Sigulda, Sigulda-Kaķīškalns-Sigulda pietura vienmēr bija netālu no Institūta un Zinātnes ielas krustojuma, tur ir gan soliņš, gan jumtiņš, kur paslēpties no lietus. Izskatās, ka šī pietura joprojām ir palikusi, par ko liecina autobusa pieturas zīme un autobusu saraksts. Neskaidrības rodas ar jaunizveidoto pieturu uz Zinātnes ielas (virzienā uz šosejas pusi). CATAs autobusu šoferiem nav vienotas izpratnes, kurā pieturā būtu jāpietur. Domāju, ka jaunā autobusu pietura ir paredzēta autobusiem, kas kursē maršrutā Jūdaži-Sigulda.

Atbilde: Rudite Priede
Administrācija
- 2017-08-29 10:33

Labdien, Rudīte Priede!

Pietura no Institūta ielas ir pārcelta uz Zinātnes ielu, kur šonedēļ tiks uzstādīta arī pieturas zīme un maršrutu saraksti. Turpmāk Zinātnes ielas pieturas būs izmantojamas visiem autobusu maršrutiem, bet pietura–galapunkts Institūta ielā – 9. un 13.maršruta autobusiem.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Māris Smilga
- 2017-08-26 00:11

Ļoti nepatīk Zinātnes ielas un autoceļa P8 savienojums, tas ir apļveida kustība vai kas? Nu kā var kaut ko tādu vispār izdomāt! Vecajam variantam nebija ne vainas, tikai vajadzēja no Zinātness ielas puses uzbērumu augstāku, lai redzamība labāka, pēc pārbūves uzbērums ir nepietiekamā augstumā un vēl tas absurdais veidojums.
Tā gan cita tēma, Zinātnes ielas un šosejas krustojuma pārbūves laikā nojaukta vecā pieturas nojume Rīgas virzienā un ielikta stikla pieturas parodija, kurā trīs tantes lāga neietilpst. Tā jaunās nojumes nekam neder, maz vietas, reāli neaizsargā no nokrišņiem, neizturīgas .

Atbilde: Māris Smilga
Administrācija
- 2017-08-28 11:38

Labdien, Māri Smilga!

Zinātnes ielas pieslēgumā autoceļam P8 Inciems–Sigulda–Ķegums uzlabota satiksmes drošība un ceļa pārredzamība, visas izmaiņas saskaņojot ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” un tās atbilst būvprojekta ceļa audita atzinumam.
Pieturas uz Vidzemes šosejas ir VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārraudzībā.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Juris Berzins
- 2017-08-25 12:14

Nav īsti kārtībā arī jaunie luksofori. Piemēram, pie Zinātnes ielas pārejas apmēram 20 sekundes deg sarkanā gaisma gan braucējiem, gan gājējiem. Loģiski, ka cilvēki redzot, ka automašīnas braukt nedrīkst, iet pāri pie sarkanās gaismas. Otra neskaidrība ir ar jaunajām autobusu pieturām. Pirmkārt jau pie visvairāk izmantotās pieturas Siguldas virzienā būtu jāizvieto būdiņa, kurā patverties no lietus vai vismaz soliņš. Otrkārt, vajag uzlikt autobusu kustības sarakstu, jo šobrīd nav īsti skaidrs, kuriem autobusiem pietura domāta.

Atbilde: Juris Berzins
Administrācija
- 2017-08-28 17:51

Labdien, Juri Bērziņ!

Luksofori Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojumā, kā arī pieturvietas uz Vidzemes šosejas atrodas VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārraudzībā, Jūsu ierosinājumi nodoti VAS „Latvijas Valsts ceļi”.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Aleksejs Mjaliks
- 2017-08-25 09:15

Darbs jau ir pieņemts? Kas būs ar lietus notekām, kas jau ir iegrimušas?
Jēdzīgas, apmalēs iebūvētas notekas, protams, nevarēja ieprojektēt.

Atbilde: Aleksejs Mjaliks
Administrācija
- 2017-08-25 12:04

Labdien, Aleksej Mjalik!

Zinātnes ielas būvdarbu pieņemšanas – nodošanas akts vēl nav parakstīts, šīs procedūras laikā aicināsim būvnieku pārbaudīt lietus ūdens notekas.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi