×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-23
Bērnudārzu audzēkņu vecāki vienojušies ar ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju par cenu izmaiņām

Otrdien, 22.augustā, ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs Siguldas pirmsskolas iestādēs SIA Vita Mārkets” pārstāvji aicināja pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu vecākus uz tikšanos, kurā informēja par plānotajām izmaiņām ēdināšanas pakalpojumu cenās no 1.oktobra. Tikšanās laikā tika pamatots un saskaņots SIA “Vita Mārkets” sagatavotais cenas piedāvājums – 2,70 eiro dienā par bērnu trīsreizēju ēdināšanu.

Pamatojot nepieciešamību palielināt pakalpojuma cenu, kas nav mainījusies pēdējo divu gadu laikā, SIA „Vita Mārkets” pārstāvji norādīja uz cenu izmaiņām galvenajās pārtikas produktu grupās, kā arī citu izmaksu pieaugumu – darbinieku atalgojumu, telpu nomas maksu un komunālajiem maksājumiem.

Savukārt Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa norādīja, ka veicot ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu, tiek vērtēts nevis lētākais piedāvājums, bet vairākiem kritērijiem, tostarp, produktu kvalitātei un ēdienkaršu kvalitātei atbilstošākais. Noslēgtā iepirkuma nosacījumi, kas ir līdzīgi daudzām Latvijas pašvaldībām, pieļauj pakalpojuma cenas palielināšanu ne vairāk kā par 10% vienu reizi gadā, ja tam ir ekonomisks pamatojums, kā šobrīd Siguldas situācijā.

Kā to paredz iepirkuma rezultātā noslēgtais līgums, pakalpojuma sniedzējs paaugstinās ēdināšanas pakalpojuma cenu par 8% – no 2,50 eiro uz 2,70 eiro par trīsreizēju ēdināšanu Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs. Vecākiem ēdināšanas pakalpojuma izmaksas pieaugums, gadījumā, ja bērns apmeklēs bērnudārzu bez kavējumiem, būs 4 eiro mēnesī. Joprojām atvieglojumus līdz pat 75% apmērā varēs saņemt novada daudzbērnu ģimenes, savukārt trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem ēdināšanas izdevumus pašvaldība segs 50–100 % apmērā. Domājot par atbalstu novadnieku ģimenēm, kā arī to, lai ēdināšanas izmaksu samazināšanas dēļ nenāktos samazināt ēdiena kvalitātes prasības, par ko klātesošajiem vecākiem būtisku iebildumu nebija, L.Sausiņa plāno rosināt pašvaldības domes deputātiem jautājumu par iespēju no 2018.gada daļēji līdzfinansēt pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas izmaksas.

Vecākiem, kuru bērni apmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, jau šobrīd ir jāsedz tikai bērnu ēdināšanas izmaksas, pārējos izdevumus – ap 167 eiro mēnesī par katru audzēkni sedz Siguldas novada pašvaldība.

Vecākiem trīspusējie līgumi par ēdināšanas pakalpojuma izmaksas izmaiņām būs pieejami pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs no 25.augusta.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa aicina bērnudārzu audzēkņu vecākus aktīvi iesaistīties ēdināšanas pakalpojuma kvalitātes kontrolē un piedalīties rudenī plānotajās sapulcēs par ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti katrā pirmsskolas izglītības iestādē.

Siguldā ir vairākas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes – bērnudārzs „Ābelīte”, „Ieviņa”, „Pasaciņa”, „Pīlādzītis”, „Saulīte” un „Tornīši”, kuras apmeklē 1034 mazie novadnieki. Kopš 2011.gada pašvaldība mērķtiecīgi ir palielinājusi vietu skaitu pirmsskolas izglītības iestādēs par vairāk nekā 450 vietām – ir paplašināts bērnudārzs „Pīlādzītis”, uzbūvēti divi jauni bērnudārzi – „Ieviņa” un „Pasaciņa”, kā arī šī gada rudenī darbu sāks jaunizveidotais bērnudārzs „Tornīši”. Domājot par mazo siguldiešu ērtībām, katru gadu pašvaldības investīcijas tiek veiktas arī citu bērnudārzu ēku vai telpu rekonstrukcijā un teritoriju labiekārtošanā. Tāpat, izvērtējot pirmsskolas vecuma bērnu un skolēnu skaita dinamiku, jau ir izstrādāts skolu tīkla optimizācijas plāns, kas paredz jauna skolas korpusa būvniecību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi