×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-29
Atbalsts daudzbērnu, maznodrošinātajām un trūcīgajām ģimenēm

​Siguldas novada pašvaldības atbalstu šobrīd saņem 331 daudzbērnu ģimene un 47 maznodrošinātas un trūcīgas ģimenes ar bērniem. Kopējie pašvaldības izdevumi sociālajai palīdzībai 2017.gadā pārsniedz 855 tūkstošus eiro, no tiem 11 tūkstoši eiro plānoti daudzbērnu un maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērnu ēdināšanas pakalpojumu daļējai vai pilnīgai apmaksai skolās un bērnudārzos, vairāk nekā 23 tūkstoši eiro – atvieglojumiem bērnu profesionālās ievirzes izglītības nodarbībām, bet vēl 25 tūkstoši eiro – ikgadējam daudzbērnu ģimeņu finansiālajam atbalstam.

 

Atbalsts daudzbērnu ģimenēm

Siguldas novada pašvaldība aicina daudzbērnu ģimenes – ģimenes, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu (tajā skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni), reģistrēt vai pagarināt daudzbērnu ģimenes statusu, kas tiek piešķirts uz 12 mēnešiem.

Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma, kas darbojas jau no 2013.gada, paredz vairākus atvieglojumus:

  • ēdināšanas pakalpojuma maksai pašvaldības vai privātajos bērnudārzos – ja vismaz divi bērni apmeklē bērnudārzu, pašvaldība piešķir 20% atlaidi, ja bērnudārzu apmeklē trīs bērni, tiek piešķirta 50% atlaide, ja četri un vairāk bērnu – 75% atlaide;
  • 50 eiro pabalstu gadā par katru bērnu, kurš apmeklē vispārizglītojošo skolu;
  • samazināta maksa par profesionālās ievirzes izglītības nodarbībām Siguldas Sporta skolā un Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” – nodarbību mēneša maksa tiek samazināta katram bērnam no 50% (ja nodarbības apmeklē viens vai divi daudzbērnu ģimenes bērni) līdz 65% (ja nodarbības apmeklē vismaz trīs vienas ģimenes bērni), arī ja tiek apmeklētas dažādas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādes.

Papildus šiem atvieglojumiem daudzbērnu ģimenes var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides 50% apmērā par sev piederošu zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām un garāžām. Maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm atlaide sasniedz pat 70% no maksājamā nekustamā īpašuma nodokļa. Ja daudzbērnu ģimenei pieder vairāki īpašumi, atvieglojumu piešķir par īpašumu, kurā daudzbērnu ģimene ir deklarējusies.

Atbalsts maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm

Novadā deklarētiem bērniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm pašvaldība piešķir atvieglojumus ēdināšanas maksai skolā 100% apmērā un bērnudārzā 50% apmērā, ja bērnu audzina abi vecāki, un 75% apmērā, ja bērnu audzina viens no vecākiem. Tāpat bērniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm pašvaldība piešķir 100% atlaidi profesionālās ievirzes izglītības nodarbībām Siguldas Sporta skolā un Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.

Maznodrošinātas ģimenes statuss (ja ģimenē ar bērniem ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 225 eiro) un trūcīgas ģimenes statuss (128,06 eiro ienākumi uz vienu personu ģimenē) tiek piešķirts uz trim mēnešiem. Atvieglojumi tiek piešķirti statusa darbības laikā, tāpēc vecāki aicināti statusu savlaicīgi nokārtot, lai jau septembrī bērni saņemtu pašvaldības pilnībā vai daļēji apmaksātas pusdienas mācību iestādēs.

Bērniem bāreņiem pašvaldība ēdināšanu apmaksā 100% apmērā gan skolā, gan bērnudārzā.

Pieteikties pašvaldības atbalstam, kā arī saņemt plašāku informāciju par pašvaldības piedāvāto atbalstu var Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 (bezmaksas tālrunis uzziņām 80000388), Siguldas novada Sociālajā dienestā Zinātnes ielā 7 pirmdienās un ceturtdienās no plkst.8.00 līdz 18.00 (tālrunis uzziņām 67381455), pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv un pašvaldības klientu apkalpošanas centros.

Pašvaldības sniegto atbalstu nosaka saistošie noteikumi „Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu” un „Par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi