×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-08-31
Koncertzāle „Baltais Flīģelis” izsludina 17.koncertsezonu

Koncertzāles „Baltais Flīģelis” 17.rudens – ziemas koncertsezona tiks uzsākta 23.septembrī ar programmu „Sitaminstrumentu zvaigznes operā”, kuras idejas un aranžiju autors ir Valsts kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” sitaminstrumentu grupas koncertmeistars, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra galvenais sitaminstrumentālists Ivo Krūskops, kurš pulcējis kolēģus un domubiedrus. Koncertā skanēs slavenāko operu ārijas un zīmīgi, ka pirmatskaņojums notiks tieši Siguldā, kurā jau ceturtdaļgadsimtu notiek Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki.

Sezonas laikā uz „Baltā Flīģeļa” skatuves kāps vairāki pasaulē atzīti mūziķi, kuri Siguldā viesosies pirmo reizi – franču pianiste Amadīne Savarī, kura duetā ar pasaulslavenā „Artemis Quartet” pirmo vijoli Vinetu Sareiku piedāvās romantisku „Edvarda Grīga sonāšu vakaru”.

Itāļu liriskais tenors Donato Ravini priecēs ar klasisko itāļu dziesmu un neapolitāņu romanču koncertprogrammu „Mīlas fantāzija”, kuras iestudēs kopā ar latviešu kamerorķestri „Gaudeamus” Guntara Bernāta vadībā.

Lietuviešu pianists Gintaras Janusevičius, sadarbībā ar Sesto Rīgas starptautisko jauno pianistu konkursu, koncertzāles apmeklētājiem piedāvās neparastu koncertprogrammu, kuru iedvesmojis iedzimto Amerikas iedzīvotāju veidotais priekšmets sapņu ķērājs. Programmā, kura būvēta kā maģiska viendaļīga meditācija, ir apkopoti labākie šausmu stāsti, pianistiskie murgi un nakts gabali vienā aptvērumā, parādot mākslinieka trauslo pusi, to, kā viņš saskaras ar savām bailēm.

Dokumentālās dejas izrāde „Es esmu ļoti kautrīgs cilvēks” ir talantīgās horeogrāfes Kristīnes Brīniņas mono izrāde. Tās ideja tapusi, iedvesmojoties no diriģenta Andra Nelsona, vērojot viņu darbībā un klausoties intervijas. Horeogrāfi dziļi aizkustināja mākslinieka atklātība, vienkāršība un mīlestība pret to, ko viņš dara. Nelsona pārdomas ir precīzi izteikušas mākslinieces personīgās izjūtas un iemeslus, kādēļ viņa nodarbojas ar savu profesiju – deju.

Ziemassvētku burtošana „Es esmu Sigulda!” būs gan nopietns, gan mazliet nenopietns stāsts par mums un mūsu mīļo pilsētu pašiem mazākajiem klausītājiem. Spēlēsimies ar burtiem, zilbēm, stāstiem un sajūtām, kuras veido Siguldas aizrautību.

Koncertzālē viesosies arī talantīgi latviešu mūziķi – ansamblis „Nuevo dia” ar amerikāņu komponistu kamermūziku programmā „Pieci Amerikā”, grupa „Keksi” 20 gadu jubilejas tūres ietvaros, grupa „Rāmi riti” ar meditatīvu etnomūzikas koncertu „Saules rīti – Dieva rīti” un Valts Pūce ar programmu, kurā piedalīsies dziedātāji Jānis Aišpurs un Agnese Rakovska, zēnu koris un koklētāja Laima Jansone.

Biļetes uz koncertiem pieejamas „Biļešu paradīzes” un Biļešu servisa” tirdzniecības vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi