×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-11
Noslēgsies Akenstakas muižas mantojuma popularizēšanas projekts

7.oktobrī plkst.13.00 Mores pagasta Tautas namā norisināsies pasākums, kurā interesenti varēs izzināt Akenstakas muižas kultūrvēsturisko mantojumu. Vienlaikus tas būs projekta „Akenstakas muižas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana. 3.kārta” noslēguma sarīkojums.

Pateicoties barona detalizētajām bērnības atmiņām, Blankenhagenu dzimtas pētnieces Indras Čeksteres neatlaidībai un projekta vadītājas Marikas Celmas mīlestībai pret Akenstaku, pasākuma laikā Mores iedzīvotājiem un citiem interesentiem būs unikāla iespēja ceļot laikā – ieskatīties pa Akenstakas muižas durvīm nama plašajās zālēs, izstaigāt parka taciņas un izzināt muižas ļaužu sadzīvi pirms vairāk nekā 115 gadiem. Iespējams kāds atmiņu līkločos atpazīs savus senčus, kas muižā reiz kalpoja.

Pasākumā laipni gaidīts ikviens, jo atmiņu lasījumi mīsies ar priekšnesumiem un praktiskām nodarbēm, kas iederējās tā laika muižā. Varēs apgūt deju soļus, izmēģināt prasmes barona iecienītākās rotaļlietas izgatavošanā, nogaršot muižas labumus un baudīt mierpilnu un romantisku pēcpusdienu augstdzimušu ļaužu sabiedrībā.

Projekta „Akenstakas muižas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana. 3.kārta” mērķis ir turpināt pirms diviem gadiem uzsākto iniciatīvu apzināt un popularizēt Akenstakas (Klingenberg) muižas vēsturisko mantojumu un plašākai sabiedrībai atklāt muižas pēdējo īpašnieku – baltvācu baronu fon Blankenhagenu (Blanckenhagen) ģimenes un viņu atvases – Herberta fon Blankenhagena atstāto kultūrvēsturisko mantojumu – atmiņu grāmatu „Atmiņas par veco Livoniju 1913–1923. Pasaules vēstures malā”, kas ar Siguldas novada pašvaldības finansiālu atbalstu un mecenātu līdzfinansējumu nākamgad cer ieraudzīt dienas gaismu grāmatas veidolā latviešu valodā; un manuskriptu – atmiņu burtnīcu „Bērnība Klingenbergā. 1892–1902”, kas nodota glabāšanā Vācijā dzīvojošo Blankenhagenu dzimtas pēctečiem kā personiska ģimenes relikvija.

Projekts tiek realizēts ar Siguldas novada pašvaldības kultūras projektu līdzfinansēšanas konkursa atbalstu.

Ieejabez maksas.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi