×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-13
Dzejas dienu pasākumi Siguldas novadā

Septembris jau vairāk nekā 50 gadus Latvijā tiek atzīmēts kā Dzejas mēnesis, jo šajā laikā tiek svinēta dzejnieka Raiņa dzimšanas diena, un visā Latvijā notiek Dzejas dienas. Arī Siguldā šomēnes norisināsies vairāki Dzejas dienu pasākumi, kur aicināti piedalīties gan lielāki, gan mazāki šī daiļliteratūras veida cienītāji.

Pasākumi

16.septembris

Plkst.19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais Flīģelis” būs skatāma Jaunā Rīgas teātra izrāde „Dzeja”.

„Šis ir ne tikai poētisks, bet arī pētniecisks darbs. Gribam atrast to dzejas zonu sevī, kur dzeja ir nepieciešama, un izprast, ko mēs katrs gaidām no dzejas. Mūsuprāt, dzeja ir viena no vissubjektīvākajām mākslām, un mēs gribam šo subjektīvo dzejas izpausmi saglabāt, atrodot tieši savus dzejoļus un dzejniekus. Mēs vēlamies nepārvērst dzeju par prozu, nezaudēt tās struktūru, ritmu, muzikālo un poētisko loģiku,” par izrādi saka tās veidotāji.

Izrādē piedalās aktieri Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Jana Čivžele, Ivars Krasts un Ģirts Krūmiņš. Režisore – Māra Ķimele.

Bezmaksas ielūgumi uz izrādi saņemami koncertzālē „Baltais Flīģelis”, Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē Siguldā, Raiņa ielā 3, kā arī Siguldas novada bibliotēkās.

Pēc Jaunā Rīgas teātra izrādes plkst.20.30 interesentiem kopā ar izrādes režisori un aktieriem piedalīties sarunā – disputā  „Vai dzeja ir grāmatplauktam?”.

19. – 22.septembris

Plkst.11.00 Siguldas novada bibliotēkā divas dienas norisināsies Dzejas dienu literārā aktivitāte „Kā būtu, ja es būtu dzejnieks?”.  

Tās laikā interesentiem būs iespēja izzināt Dzejas dienas tradīciju un nozīmi, iepazīt Jāņa Baltvilka balvas laureāta Māra Runguļa bērnu dzeju, aplūkot izstādi „Dzejas brauciens”, lasīt dzejoļus latviešu, franču, krievu, angļu, zviedru u.c. valodās.

Grupas lūdzam pieteikt iepriekš, zvanot uz tālruni 67972425.

23.septembris

Plkst.11.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks dzejas lasījumi mūzikas pavadījumā „Mēs sevi dāvāsim viens otram...” .

Sarmas Upeslejas, Velgas Deksnes, Baibas Cīrules, Laimdotas Vištartes, Nadīnas Liepiņas, Guntas Krauleres, Ivetas Rozentāles, Agneses Līcītes, Brigitas Debeļskas, Daiņa Znota un Sergeja Abramova dzeju lasīs Ilze Elksnīte un siguldietis Dainis Znots. Muzicēs Madara Hērlija. Ivetas Rozentāles vizuālais noformējums.

Izstādes

  • Siguldas novada bibliotēkas abonementā

Izstāde „Atbilžu meklētāja”. Dzejniecei Lijai Brīdakai – 85

  • Siguldas novada bibliotēkas lasītavā

Tematiskā izstāde „Skan dzeja daudzās valodās…”

  • Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā

Ceļojošā izstāde „Dzejas brauciens”.

„Dzejas brauciens" ir daudzvalodu literārs projekts, ko rīko dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš un projekta koordinatore no Somijas Jenni Kallionsivu. Ideja par „Dzejas brauciens” radusies 2006.gadā, un tās iniciatori savulaik bija Somijas Institūts un Latvijas vēstniecība Tallinā. Līdz 2010.gadam dzejas festivāls notika Igaunijā, Latvijā un Somijā un braucienos piedalījās dzejnieki no šīm valstīm. Kopš 2011.gada „Dzejas brauciena” dalībnieku loks ir paplašinājies, tajā iesaistoties arī Zviedrijai, bet 2014.gadā Zviedriju nomainīja Norvēģija.

Ceļojošā izstāde sniedz informatīvu un vizuālu ieskatu daudzvalodu literārajā projektā. Tajā interesenti var apskatīt mākslinieces Alisas Javitsas fotogrāfijas un video filmu no 2011.gada brauciena, izšķirstīt albumu, kurā apkopotas fotogrāfijas no iepriekšējo gadu braucieniem un noklausīties „Dzejas brauciena" dalībnieku dzejoļus oriģinālvalodā. Apskatei izliktas arī dzejnieku grāmatas oriģinālvalodā un tulkojumos „Dzejas brauciena" dalībvalstu valodās.

Izstādi sagatavojuši: Jenni Kallionsivu, Guntars Godiņš (ideja, administrācija, teksts), Alisa Javitsa (foto un video), Jorens Godiņš (dizains).

Dalība visos Dzejas dienu pasākumos un aktivitātēs– bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi