×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-15
Veselības un sporta nedēļā aicina uz lekcijām par veselības uzlabošanu

No 18. līdz 24.septembrim Siguldas novada pašvaldība organizē Veselības un sporta nedēļu, kuras laikā novadnieki bez maksas varēs apmeklēt ārstus, piedalīties dažādās sportiskās un praktiskās nodarbībās, kā arī izzinošās lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, veselības saglabāšanu un uzlabošanu.

Pirmdiena, 18.septembris


16.00 Treneres Fanijas Šitcas lekcija „Sabalansēts dzīvesveids senioriem” Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

Tajā tiks runāts par to, kā panākt, lai miegs, uzturs un fiziskās aktivitātes uzlabo veselību un dzīves kvalitāti; kā ar vienkāršiem paņēmieniem padarīt savas maltītes veselīgākas; kā stiprināt sirdi un muskuļu; kā izsargāties no sporta un sadzīves traumām un būt fiziski veseliem.


18.00 Anitas Baumanes lekcija „Sieviešu veselībai – uzturs un menopauze” Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

Tajā tiks runāts par sieviešu organisma fizioloģiskām izmaiņām menopauzes laikā, kaulu veselību un svara pieaugumu, kā arī par uzturu ko lietot un kam pievērst uzmanību, lai mazinātu simptomus.

Lekciju vadīs Siguldas Sporta centra trenere Anita Baumane, kura strādā par treneri jau desmit gadus, un zināšanu papildināšanai šobrīd studē Rīgas Stradiņa universitātē studiju programmā „Uztura speciālists".

Lekcijas ilgums – 50 minūtes.

19.00 Sporta psiholoģes Lāsmas Lapiņas lekcija „Psiholoģiskā sagatavotība un tās priekšrocības sportā” Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

Lekcijas mērķauditorija ir sporta pedagogi un treneri, un tajā tiks runāts par to, kā labāk psiholoģiski sagatavoties sacensībām.

Otrdiena, 19.septembris

18.30 Tikšanās ar Dzīves Mākslas Akadēmijas dibinātāju Dimantru Antru Siguldas pagasta Kultūras namā

Pasākumā aicinātas piedalīties sievietes, lai gūtu iedvesmu pārmaiņām, pašizaugsmei, bagātinātu viena otru ar pieredzes stāstiem un zināšanām par attiecību veidošanu ģimenē un sabiedrībā.

19.00 Psiholoģes Elīnas Rotbahas-Zarembas lekcija „Stresa pārvaldīšana, izmantojot vizualizācijas un relaksācijas metodes” Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

Trešdiena, 20.septembris

18.00 Anitas Baumanes lekcija „Veģetārisms un vegānisms. Kādiem vitamīniem un minerālvielām jāpievērš uzmanība, un ar kādiem pārtikas produktiem tos var uzņemt” Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

Tajā tiks runāts par uztura atšķirībām veģetāriešiem un vegāniem, par vitamīniem un minerālvielām, kam būtu jāpievērš uzmanība, lietojot uzturā šādu ēdienu, ar kādiem pārtikas produktiem tos var uzņemt, lai uzturs būtu sabalansēts un pilnvērtīgs. Lekcijas ilgums – 50 minūtes.

Ceturtdien, 21.septembris

11.00 Slingu siešanas konsultantes Litas Dudeles nodarbība „Fizioloģiski un emocionāli pareiza bērna nēsāšana slingā” bērnu centrā „Kā mājās” (Ausekļa iela 5)

Nodarbībā gan topošajiem, gan jaunajiem vecākiem būs iespēja uzzināt par mazuļu fizioloģiski un psiholoģiski drošu nēsāšanu atbilstoši bērniņa vecumam un attīstības īpatnībām. Būs iespēja iepazīties ar dažādām nēsāšanas palīgierīcēm (austo slingu, trikotāžas slingu, riņķu slingu, ergonomisko somu) to piemērotību dažādos mazuļa vecumposmos un izmēģināt kopā ar savu bērniņu.


Piektdiena, 22.septembris

19.00 Treneres Fanijas Šitcas lekcija „Nomet visu lieko!” Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

Tajā varēs uzzināt par fitnesa treneres, veselības sporta speciālistes Fanijas Šitcas izstrādāto programmu „Nomet visu lieko!", kas izveidota, lai palīdzētu sekmīgi organizēt savu ikdienas laika plānojumu, veselīgu fizisko slodzi un sabalansētu uzturu. Lekcija būs noderīga tiem, kuri vēlas uzlabot sava ķermeņa aprises, bet pašlaik neatrod tam resursu vai trūkst izpratnes par labāko ēdiena izvēli, nav pietiekamu zināšanu, kā sportot savam priekam un veselībai.


Sestdiena, 23.septembris
Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda iela 7A)

11.00 Diētas ārstes Lolitas Vijas Neimanes lekcija „1001 lieta par veselīgu uzturu”

11.30 Vecmātes, ūdensdzemdību speciālistes Aijas Mikovas lekcija „Dabīgu dzemdību norise un iespējamās manipulācijas dzemdību laikā”

13.00 Psihologs Ansis Jurģis Stabiņģis sarunā „Apzinātība”

14.30 Holistiskās terapeites Marijas Mežeckas gongu terapija


Novadnieki aicināti apmeklēt arī citus Veselības un sporta nedēļas pasākumus un aktivitātes.

Iniciatīvu organizēt Veselības un sporta nedēļu Siguldas novada pašvaldība aizsāka 2015.gadā, un tā norisinās divas reizes gadā – aprīlī un septembrī. Veselības un sporta nedēļas laikā novadnieki bez maksas var apmeklēt ārstus, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Veselības un sporta nedēļas ietvaros norisinās Veselības diena, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību dažādām sabiedrības grupām.


Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansēta Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

 

 

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi