×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-18
Iespēja saņemt līdzfinansējumu daudzdzīvokļu namu infrastruktūras un ūdensapgādes sakārtošanai

Lai mudinātu iedzīvotājus izmantot centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas priekšrocības un atbalstītu tam nepieciešamās infrastruktūras izbūvi, kā arī, lai sekmētu daudzdzīvokļu namu infrastruktūras stāvlaukumu un iebraucamo ceļu sakārtošanu, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 1.oktobrim pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam 2018.gadā.
2017.gadā Siguldas novada pašvaldība līdzfinansējusi 13 projektus māju pieslēgšanai centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai. Savukārt viena apsaimniekošanas biedrība realizējusi projektu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalma brauktuves seguma uzlabošanā.

Līdzfinansējums dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai


Pašvaldības līdzfinansējumu 50% apmērā pieslēguma būvniecībai no centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas līdz dzīvojamajai mājai var saņemt fiziskas un juridiskas personas. Trūcīgām vai maznodrošinātām personām, daudzbērnu ģimenēm un personām ar I invaliditātes grupu atbalsts tiek piešķirts 100% apmērā.

Kopējais iespējamais līdzfinansējuma apmērs ir 1 500 eiro par katru pieslēguma veidu. Atbalsts pieejams būvdarbiem, bet ne dokumentācijas sagatavošanai.  Tāpat pašvaldības līdzfinansējums netiek piešķirts, ja pieslēguma būvniecība skar no jauna izbūvētu vai atjaunotu ielu asfalta segumu piecu gadu laikā no ielas nodošanas ekspluatācijā.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus pieslēgties pilsētas komunikācijām, jo nākotnē plānojot grantēto ielu pārbūvi, priekšroka tiks dota tām ielām, kur iedzīvotāji ir pieslēgušies centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai.

Papildus informācija par līdzfinansējumu centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas pieslēgumiem: pašvaldības nekustamā īpašuma speciālists Lauris Lācgalvis, tālruņa numurs 67971372, e-pasts lauris.lacgalvis@sigulda.lv.

Līdzfinansējums daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai

Pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 90% apmērā iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem, pagalmu, tajā skaitā slēgtu atkritumu tvertņu novietņu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai, pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003.gada 1.jūnijam, var saņemt fiziskas un juridiskas personas.

Iebraucamo ceļu atjaunošanu pašvaldība līdzfinansē 50% apmērā, ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji; 70% apmērā, ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji un 90% apmērā, ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm. Iekšpagalmu sakārtošanu pašvaldība atbalsta līdz 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes.

Atgādinām, ka spēkā stājušies saistošie noteikumi, kas paredz to, ka Siguldas novadā daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem līdz 2019.gada 1.janvārim pagalmos jāizveido slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes.

Papildus informācija par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai: pašvaldības nekustamā īpašuma speciāliste Natālija Balode, tālruņa numurs 67800947, e-pasts natalija.balode@sigulda.lv.

Lai pieteiktos līdzfinansējumam, pašvaldībā līdz 1.oktobrim ir jāiesniedz pieteikums, kā arī (atkarībā no būvniecības veida) būvprojekts un būvatļauja ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai paskaidrojuma raksts ar Būvvaldes atzīmi par būvniecības ieceres akceptu un tāmi.

Pozitīva lēmuma gadījumā līdzfinansējumu saņemt un darbu veikt iespējams nākamajā gadā.

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi