×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-21
Siguldas Valsts ģimnāzijā ar īpašu akciju atzīmē Dzejas dienas

Katru gadu Siguldas ielās atrodas ābolu kastītes, pie kurām var redzēt uzrakstu „Cienājies!". Katru gadu Latvijā septembrī tiek atzīmētas Dzejas dienas. Šogad dzeja ir ienākusi arī Siguldas Valsts ģimnāzijā, kur katrs var „cienāties" ar dzeju.

No 11.septembra (Raiņa dzimšanas dienu) skolas gaiteņos uz palodzēm atrodas dažādu autoru dzejas grāmatas. Tās drīkst lasīt jebkurš. Tieši tāpat jebkurš drīkst iesaistīties šajā akcijā – atnest dzejas grāmatiņu, nolikt uz jebkuras palodzes un ļaut, lai lasa citi. 

Skolēni atzīst, ka šī akcija ir visai interesanta un neparasta, jo ir iespēja palasīt dažādu autoru dzeju. Ja grāmatiņas ir brīvi pieejamas, viņi tās pašķirsta, jo pusaudži vispār esot ļoti ziņkārīgi. Lai gan starpbrīži ir īsi, un laika ir maz, dažreiz ir jautri dzejoli nolasīt priekšā draugiem, piemēram, repa stilā. Dažreiz, kad apkārt ir troksnis, gribas atslēgties, atvērt grāmatiņu un izlasīt dzeju tikai sev.

Arī matemātikas skolotāja Indra Upīte-Dambīte iesaistījās dzejas akcijā un uz palodzes nolika sev tuvus dzejas krājumus: „Brīvai dzejas lasīšanai biju atnesusi trīs autoru darbus, tai skaitā arī mūsu skolas absolventu rakstītu dzeju. Man dzeja patīk. Bija laiks, kad matemātikas stundas sāku ar dzejoļa lasīšanu, jo tas man ļāva pateikt klasei, ko es jūtu un ko es gribu nodot viņiem.”

Protams, nav tā, ka akcijas laikā skolēni bariem pulcētos ap dzejas grāmatām, taču, redzot, ka dienas gaitā grāmatiņas „pārvietojas” no vienas palodzes uz citu, ir skaidrs – lasa. Iespējams, grāmatas uz palodzēm paliks pavisam. Iespējams, dzejai pievienosies arī proza, anekdotes vai lugas. Iespējams, grāmata kādam kļūs draugs.

Ja tev ir kāda grāmata, ko tu vari vismaz uz laiku ziedot brīvai lasīšanai, noliec uz palodzes – lai cienājas arī citi!

Lasiet dzeju sev! Lasiet dzeju citiem! Varbūt jūs atradīsiet kādu dzejoli, kas skanēs jūsu sirds valodā.

Lai dzejisks rudens! Cienājieties!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi