×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-26
Novada satiksmes infrastruktūras attīstībā šogad investēti gandrīz 5 miljoni eiro

Siguldas novada pašvaldība šogad novada ielu un ceļu uzturēšanā un pārbūvē jau investējusi turpat piecus miljonus eiro. Darbi šajā būvniecības sezonā tuvojas noslēgumam – lielākā daļa ielu, ceļu, kā arī gājēju ietvju jau nodotas iedzīvotāju lietošanā, savukārt daļā objektu turpinās nepieciešamās dokumentācijas sakārtošana, lai tos nodotu ekspluatācijā. Dažviet novadā infrastruktūras darbi turpināsies līdz gada beigām.

Pabeigtie darbi


Šajā gadā vērienīgi pārbūves darbi 1,7 kilometrus garā posmā no Vidzemes šosejas līdz autoceļam P8 Inciems–Sigulda–Ķe­gums veikti Zinātnes ielā. Ar Eiropas Savienības atbalstu tur rekonstruēts brauktuves segums, izbūvēti lietus ūdens kanalizācijas tīkli un veikta ūdensvada rekonstrukcija, kā arī krustojumu un no­brauktuvju uz privātīpašumiem pārbūve. Zinātnes ielas krustojumā ar Institūta ielu izveidota izgaismota gājēju pāreja, savu­kārt pirms krustojuma izbūvēta jauna sabiedriskā transporta pietura. Ielas rekons­trukcija neskāra jau izbūvēto apgaismoto gājēju ietvi gar Zinātnes ielu posmā no šo­sejas līdz Helmaņa ielai, savukārt jauna apgaismota gājēju ietve Zinātnes ielā iz­būvēta posmā no krustojuma ar Helmaņa ielu līdz darbnīcām.

Vasarā tika pabeigta Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas, kā arī Pulkve­ža Brieža ielas un Vildogas ielas apļvei­da krustojuma izbūve, Televīzijas ielas rekonstrukcija un asfaltseguma virskārtas atjaunošana Lakstīgalas, Ziedu un Lāčplēša ielas posmā no Ziedu ielas līdz Jāņa Čakstes ielai un Jāņa Čakstes ielā.

Gājēju pārvietošanās daudzviet Siguldā kļuvusi drošāka un ērtāka, piemēram, gar Nurmižu ceļu izbūvēta jauna gājēju iet­ve no Televīzijas ielas līdz Nākotnes ielai. Gandrīz 900 metru garumā izbūvēts gājēju celiņš Strēlnieku ielas posmā no Pulkve­ža Brieža ielas līdz Gāles ielai. Savukārt Peldu ielā 400 metru garumā uzstādītas jaunas metāla drošības barjeras.

Šajā gadā pabeigta arī asfaltseguma izbū­ve Nākotnes ielas posmā no Riekstu ielas līdz Tilta ielai, kā arī Paparžu ielā. Veik­ta arī asfaltseguma virskārtas atjaunoša­na Kalna ielā no Vidzemes šosejas līdz Noliktavu ielai.

Pabeigts autoceļa A2–Mednieki–V85 (Jūdaži–Nītaure) grants seguma remonts gandrīz septiņu kilometru garumā, kur veikta ceļa braucamās daļas virskārtas atjaunošana, izbūvējot jaunu grants–šķembu segumu visā ceļa garumā. Do­mājot par satiksmes drošību, izveidotas ceļa nomales un izzāģēti krūmi, kā arī sa­kārtota lietus ūdens novadīšana no ceļa klātnes, veicot caurteku tīrīšanu un at­sevišķu posmu maiņu. Nostiprinātas arī ceļa nogāzes.

Tāpat šajā gadā pabeigta jaunā stāvlau­kuma pie Laurenču sākumskolas un Fischer Slēpošanas centra labiekārtošana.

Visā novada teritorijā atjaunots gājēju pāreju marķējums un ielu horizontā­lais krāsojums, regulāri veikta grantēto ceļu uzturēšana un apstrāde ar putekļu absorbentu.

Šogad Siguldas novada teritorijā norisi­nājās arī VAS „Latvijas Valsts ceļi” orga­nizētie remontdarbi: atjaunots tilts pār Gauju, kā arī pabeigta jaunas gājēju iet­ves izbūve gar Vidzemes šoseju starp sabiedriskā transporta pieturām „Kaķīši” un „Internātskola”, pārbūvēts Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojums.

Darbi turpinās

Vēl līdz gada beigām turpināsies Jāņa Poruka ielas pārbūve posmā no Cēsu ielas līdz gaisa trošu vagoniņa stāvlaukumam, 360 metru garā posmā izbūvējot bruģa segumu, rekonstruējot gājēju ietvi ielas vienā pusē, izbūvējot jaunas auto no­vietošanas kabatas un veicot lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un lietus ūdens at­tīrīšanas iekārtu izbūvi. Tāpat tiks uzstā­dīts jauns, īpaši gājēju pārejām piemērots apgaismojums.

Apjomīga bijusi arī Līvkalna ielas pār­būve visā tās garumā no Krišjāņa Barona ielas līdz Televīzijas ielai, kur izbūvēts jauns asfaltsegums vairāk nekā kilometru garā posmā. Tāpat nomainīti inženierko­munikāciju aku vāki, iztīrīti grāvji un veik­ta nogāžu nostiprināšana ar augsni gan­drīz 9000 kvadrātmetru platībā, apsējot to ar zālāju. Uzstādītas arī jaunas gājēju drošības barjeras. Šajā projektā turpinās nepieciešamās kvalitātes un atbilstības pārbaudes pirms darbu pieņemšanas.

Plānotie projekti

Ielu un ceļu atjaunošana būs Siguldas no­vada pašvaldības prioritāte arī nākamajos gados. Tāpēc, lai plānotu un savlaicīgi rea­lizētu iecerētos darbus, jau šajā gadā sākta un nākamajos gados tiks turpināta vairā­ku pārbūvējamo brauktuvju un ietvju teh­niskās dokumentācijas sagatavošana, pie­mēram, tiek plānota Miera ielas, Helmaņa ielas no Zinātnes ielas līdz Jūdažu ielai, kā arī Jūdažu ielas pārbūve. Tāpat plānots izstrādāt projektu Avotu, Pīlādžu, Ābeļu un Dailes ielas savienošanai. Jāpiebilst, ka līdz gada beigām turpināsies Siguldas novada ielu un ceļu audits, lai izstrādātu pašvaldības transporta infrastruktūras pārvaldības sistēmu.

Informācija par notiekošajiem un plāno­tajiem ielu pārbūves darbiem pieejama  interaktīvajās kartēs par in­frastruktūras attīstību turpmāko pāris gadu laikā. Informācija kartēs tiek regu­lāri atjaunota.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi