×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-09-27
Turpinās projekts „Esi vesels Siguldas novadā!”

Lai veicinātu iedzīvotāju veselības paradumu maiņu un sekmētu slimību profilaksi, kopš aprīļa Siguldas novada pašvaldība ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu īsteno projektu „Esi vesels Siguldas novadā!”. Līdz 2019.gadam norisināsies 1268 aktivitātes – pasākumi, lekcijas, nodarbības, nodarbību cikli un nometnes –, kas būs pieejamas daudziem novada iedzīvotājiem, bet jo īpaši bērniem, senioriem, bezdarbniekiem, trūcīgajiem iedzīvotājiem, personām ar invaliditāti un lauku iedzīvotājiem.

Novadnieku atsaucību jau guvušas bezmaksas sporta nodarbības, kas norisinās kopš vasaras. No septembra šo piedāvājumu papildinājusi arī peldēšana novada izglītības iestāžu audzēkņiem un nodarbības cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Septembrī un oktobrī norisināsies skriešanas un orientēšanās treniņi, bet oktobrī un novembrī bezmaksas nodarbību klāstam pievienosies nūjošana, kā arī spēka un kardiotreniņi.

No 7.oktobra tiks uzsāktas veselības veicināšanas un sporta nodarbības (ciguns, izturības un koordinācijas treniņi) Morē, Allažos un Jūdažos. Ziemas sezonā gan pieaugušajiem, gan izglītības iestāžu audzēkņiem tiks organizētas distanču slēpošanas nodarbības instruktora vadībā.

Lai veicinātu pareizas stājas veidošanos, no septembra Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādēs uzsāktas vingrošanas nodarbības piecgadīgo un sešgadīgo grupām. Nodarbības turpināsies līdz pat 2019.gada beigām.

Projektā uzmanība tiek pievērsta ne tikai fizisko aktivitāšu organizēšanai, bet arī sabiedrības, it īpaši bērnu un jauniešu, izglītošanai par veselīgu dzīvesveidu.

Vasaras brīvlaikā notika trīs dienas nometnes bērniem un jauniešiem par veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm. Savukārt oktobrī, skolēnu rudens brīvlaikā, plānotas vēl četras veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nometnes Siguldā, Morē un Allažos. Dalība visās nometnēs ir bez maksas. Pieteikšanās tiks izsludināta tuvākajā laikā. Kopš septembra Siguldas novada izglītības iestādēs tiek īstenoti interaktīvi lekciju un diskusiju cikli par veselīgu uzturu.

Turpinot projekta aktualitātes, oktobrī tiks izsludināta pieteikšanās grupu nodarbību ciklam vecākiem ar bērniem „Izproti sava bērna bailes”.

Papildu informāciju par projektā organizētajiem bezmaksas pasākumiem un aktivitātēm var izlasīt interneta vietnē www.sigulda.lv vai sociālajos tīklos.

Projekta „Esi vesels Siguldas novadā!” (Nr.9.2.4.2/16/I/018) kopējais finansējums ir 200 497 eiro, tajā skaitā ESF finansējums – 170 422,45 eiro, valsts budžeta finansējums – 30 074,55 eiro.

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros.


 

 

 

 

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi