×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-02
Aizvadītas orientēšanās sacensības „Siguldas Rudens"

1.oktobrī noslēgušās šī gada Latvijas kausa orientēšanās sportā priekšpēdējās sacensības – „Siguldas Rudens". Ratniekos uz starta līnijas vidējā distancē stājās 350 dalībnieki. Vīriešu elites grupā uzvaru izcīnīja Artjoms Rekuņenko (Azimuts OK/Sm BJSS), bet sieviešu elitē – Kristīne Bertuka (CPSS/Meridiāns/Pārgauja).

„Siguldas Rudens” šogad svinēja savas norises 45. gadu. Tās ir vienas no retajām orientēšanās sacensībām Latvijā, kur distancē dalībnieki dodas ar kopējo startu. Sieviešu elitē uz starta stājās vien trīs dalībnieces. Viņām bija jāmēro 4,8 kilometrus gara distance. Pirmo vietu, finišējot pēc 49 minūtēm un 31 sekundes, ieguva Kristīne Bertuka. Otrajā vietā, atpaliekot septiņas minūtes un 38 sekundes, ierindojās Laura Leiboma (Kāpa OK/Ādažu BJSS), bet trešajā – Aiga Tarasova (Būdaskalns), kura finišā ieradās 10 sekundes vēlāk par Lauru Leibomu.

Vīriešu elitē cīņa bija daudz aizraujošāka, bet rezultāti – stipri blīvāki. Līdera titulu, sešu kilometru garo vidējo distanci finišējot pēc 43 minūtēm un 50 sekundēm, izcīnīja Artjoms Rekuņenko, kurš pēc finiša stāstīja, ka līdz pat 11. kontrolpunktam distanci veicis plecu pie pleca ar tuvākajiem konkurentiem – Jāni Krūmiņu (Briksnis SK) un Artūru Pauliņu (Azimuts OK/Sm BJSS). Otro vietu ieguva Jānis Krūmiņš, kurš uzvarētājam zaudēja 28 sekundes, bet Artūrs Pauliņš finišā ieradās vēl 10 sekundes vēlāk.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties biedrības „A2” mājas lapā www.ba2.lv.

Sacensību aizsācēji ir Maruta un Māris Mitrevici, bet pēdējos piecus gadus sacensības rīko biedrība „A2” sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2017. gadā sastāv no 16 posmiem un notiek no aprīļa līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs.

Nākamais Latvijas kausa izcīņas posms notiks 8. oktobrī. Tas būs Latvijas čempionāts orientēšanās maratonā, kas notiks Krustpils novadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi