×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-02
Noslēgušies gada lielākie šaha turnīri

30.septembrī un 1.oktobrī aizvadīts Siguldas atklātais čempionāts ātrajā šahā un Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Siguldas čempionātā uzvarēja Latvijas izlases dalībnieks lielmeistars Arturs Neikšāns, izcīnot pirmo vietu ar 9,5 punktiem no 11 iespējamajiem. Otro un trešo vietu ieņēma rīdzinieki starptautiskais meistars Ņikita Meškovs un starptautiskās šaha federācijas FIDE meistars Matīss Mustaps – abiem 8,5 punkti.

Labākais siguldiešu vērtējumā bija Ivars Jēkabsons ar sešiem punktiem, 2. vietā – Sandra Harlinska (5,5 punkti) un 3. vietā – Visvaldis Gercāns (5,5 punkti). Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. klases audzēknis Renārs Vanags astoņu jauno šahistu konkurencē izcīnīja ilggadēja šaha entuziasta, skolotāja Ulda Deisona, speciālbalvu labākajam novada skolniekam.

Pavisam čempionātā piedalījās 16 siguldieši, no kuriem tieši puse bija Siguldas Valsts ģimnāzijas un Laurenču sākumskolas skolnieki.
 

Sacensības tradicionāli pulcināja lielu dalībnieku skaitu. Šogad Siguldas čempionātā piedalījās 102 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Latvijas šaha federācija atbalstīja turnīru, nodrošinot pirmo septiņu galdiņu translāciju interneta šaha portālos.

Turnīra noslēgumā, uzrunājot dalībniekus, Latvijas šaha federācijas prezidents Āris Ozoliņš atzinīgi novērtēja turnīra norisi un apliecināja, ka Siguldas regulārais turnīrs tiek izskatīts kā nopietns pretendents Latvijas ātrā šaha čempionāta rīkošanai 2018.gadā.

Savukārt M.Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs pulcēja 55 šahistus no Latvijas, Igaunijas un Krievijas. Uzvaru izcīnīja meistarkandidāts Aleksejs Žučkovs no Rīgas (astoņi punkti no deviņiem iespējamajiem). Otrais bija Valentīns Vlasovs no Veļikije Lukiem, bet trešais – Romāns Mališevs no Pleskavas, abiem pa septiņiem punktiem. Pirmo vietu sieviešu kategorijā un turnīra atbalstītājas Sandras Harlinskas dāvāto kausu ieguva Rīgas šaha skolas audzēkne Madara Golsta (4,5 punkti).

Siguldas šaha klubs, kas rīkoja šaha sacensības, nākamgad plāno plašāk atzīmēt trīspadsmitkārtējās Latvijas šaha čempiones Mildas Laubertes simtgadi.

Sacensību norisi finansiāli nodrošināja Siguldas novada pašvaldība un SIA „Datorika”. Speciālbalvas turnīriem piešķīra atbalstītāji: SIA „Karšu izdevniecība Jāņa sēta”, zemnieku saimniecība „Pīlādži”, profesors Andris Rubīns un Eiroparlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa birojs. Lielu atbalstu sacensību rīkošanā sniedza Siguldas Valsts ģimnāzija un novada domes Sporta pārvalde.

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi