×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-05
Ģimnāzisti iesaistās dzejas ieskaņošanas akcijā „Skandē Veidenbaumu!”

Rudens ik gadu ir ne tikai ražas laiks, tas ir arī dzejas laiks. Tradicionāli Latvijā septembrī jau vairāk nekā 50 gadu notiek Dzejas dienas. Šoruden dzeja dažādos veidos ir ienākusi arī Siguldas Valsts ģimnāzijā, taču ļoti neparastu un līdz šim nebijušu dzejas pieredzes ceļu izmēģinājuši 11.B, C, D klašu skolēni, kas literatūras mācību procesa ietvaros iesaistījās Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētā projekta „Stiprinot zināšanu sabiedrību” akcijā „Skandē Veidenbaumu!”.

Interaktīvā dzejas ieskaņošanas akcija „Skandē Veidenbaumu!” ir absolūta inovācija, tā notiek no 7. septembra līdz 30. novembrim, ikviens interesents var tajā piedalīties, izvēloties kādu Veidenbauma dzejoli un veicot audioierakstu akcijas interneta vietnē. Šobrīd, oktobra sākumā, akcijā jau iesaistījušies vairāk nekā 300 cilvēku, tajā skaitā arī sabiedrībā pazīstamas personības, piemēram, kultūras ministre Dace Melbārde, muzikologs Valdis Muktupāvels un daudzi citi.

Akcijas vietnē iespējams ne vien sekot līdzi tās norisei, bet arī balsot par vienu veiksmīgāko lasījumu un sekot līdzi TOP 10 skandējumiem; šobrīd īpaši iepriecina tas, ka starp atzītākajiem šajā TOPā ir ne vien sabiedrībā zināmu personību balss ieraksti, bet arī mūsu skolēnu dzejas lasījumi, kur daži šim uzdevumam piegājuši ļoti radoši, gan Eduarda Veidenbauma dzeju papildinot ar mūziku, gan ierakstot to mūsdienīgā, jauniešus uzrunājošā, piemēram, HIP-HOP stilā.

Taču Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. klašu skolēni iesaistījās ne tikai šajā vispārējā akcijā, bet radošā projekta ietvaros veica vēl arī citu ar dzeju saistītu uzdevumu – veidoja mūsdienīgu bukletu par Dzejas dienām un par Eduardu Veidenbaumu, jo 2017.gada Dzejas dienas saistītas ar viņa 150. jubileju. Projekta noslēgumā skolēni savus darbus prezentēja, un šobrīd veiksmīgākie un neparastākie bukleti apskatāmi nelielā izstādē latviešu valodas klasē (23-29).

Paldies skolēniem par izrādīto interesi. Lai dzeja turpina iedvesmot!

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi