×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-06
Siguldieši iepazīstas ar Dānijas izglītības sistēmu

No 5. līdz 7.oktobrim Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos Sandra Ķirule, Siguldas 1.pamatskolas direktors Valters Mačs, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Paula Luīze Biteniece un Siguldas pilsētas vidusskolas skolēns Andris Jenerts Eiropas sadraudzības organizācijas „Douzelage” pilsētā Holstebro, Dānijā, piedalās seminārā „Non formal learning – The Danish Model” (neformālās izglītības dāņu modelis).

Organizācijā „Douzelage” darbojas pa vienai mazpilsētai no katras Eiropas Savienības dalībvalsts. Semināra darbā piedalās divi izglītības darba vadītāji un divi jaunieši no Chojnas (Polija), Meiersenas (Nīderlande), Turi (Igaunija), Skofja Lokas (Slovēnija), Siguldas un organizētājas pilsētas Holstebro.

Semināra laikā dalībniekiem bija un būs iespēja iepazīties ar Dānijas izglītības sistēmu, skolu darba organizācijas noteikumiem un to realizāciju praksē. Dānijas kolēģi dalās savā pieredzē, uzsvaru liekot uz iepazīstināšanu ar savām metodēm ārpusstundu aktivitāšu un jauniešu brīvā laika organizēšanā. Ļoti interesants ir veids kā dāņi organizē mācību darbu ar skolēniem, kuriem ir grūti vispārējās izglītības skolās apgūt mācību vielu, iekļauties skolas darbā nepietiekamu sociālo vai sadarbības prasmju dēļ.

Savstarpējās diskusijās semināra dalībnieki apmainās ar informāciju, kā rezultātā gūst priekšstatu ne tikai par Dānijas pieredzi, bet iepazīstas ar visu semināra dalībvalstu izglītības procesa organizāciju, labās prakses piemēriem. Tādējādi gūstot idejas tālākai izglītības darba uzlabošanai savās skolās.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 1.pamatskolas direktors
Valters Mačs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi