×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-06
Ģimnāzijas skolēni piedalās Zinātnieku nakts aktivitātēs

29.septembrī jau divpadsmito reizi Latvijā norisinājās Zinātnieku nakts. Arī šogad to koordinēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, vadošajām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un citām ar pētniecību saistītām organizācijām. Šogad zinātnes un pētniecības pasākumu tēma bija inovācijas.

Šo pasākumu apmeklēja arī Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.klašu skolēni, piedaloties Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa Universitātes piedāvātajās aktivitātes.

Skolēniem šoreiz vairāk ieinteresēja Rīgas Stradiņa Universitātes aktivitātes, jo tika piedāvātas praktiskās nodarbības, eksperimenti. Skolēnus aizrāva eksperiments – pašiem praktiski izmēģināt šūt cūkas aci. Bija iespēja iemācīties pareizi tīrīt zobus, praktiski tika demonstrēts, kā plombēt zobus un kā ūdens piliens spēlējas uz karstas plītiņas virsmas, kas pilienu iztvaicēja no apakšas, nevis no augšpuses. Tika demonstrēts, kā sakarsēta stāvkolba, apgriezta otrādi aukstā vanniņā, ātri piepildās ar ūdeni.

Skolēni bija mazliet vīlušies par Latvijas Universitātes medicīnas nodaļas piedāvātajām aktivitātēm, jo uz tām bija likuši visas cerības, bet tas nemazināja interesi izzināt citu faktultāšu piedāvāto. Ļoti auzraujoša likās alķīmija – daži no skolēniem pat iesaistījās eksperimentos – uz rokas dedzināja putas pildītas ar gāzi.

Kopā ar skolēniem bijām apmierināti, gandarīti par iespēju apmeklēt Zinātnieku nakti. Ceram, ka arī nākamajā gadā būs šāda iespēja. Līdz ar to laicīgi saplānosim aktivitātes, jo dažās iestādēs bija notikusi iepriekšpieteikšanās.

Informāciju sagatavoja:
10.klašu skolēni un audzinātājas
Ilona Brakovska un Anda Vīksna 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi