×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-11
Siguldā turpinās paplašināt centralizēto notekūdeņu savākšanas sistēmu

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Siguldā līdz 2018.gada beigām turpināsies notekūdeņu savākšanas sistēmas paplašināšana, tādejādi arvien vairāk mājsaimniecībām dodot iespēju izmantot centralizētās kanalizācijas sistēmas priekšrocības.

SIA „Saltavots”, īstenojot projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Siguldas notekūdeņu aglomerācijā, V kārta" aktivitātes, noslēgts līgums ar SIA „Būvenergo A” par kanalizācijas tīklu paplašināšanas būvdarbiem. Rezultātā 210 mājsaimniecības varēs izmantot radītās pieslēguma iespējas centralizētajai notekūdeņu savākšanas sistēmai. Vienlaikus tiks samazināts vidē novadītais piesārņojums no decentralizētajām sistēmām.

Šogad jau veikta kanalizācijas spiedvada izbūve Atbrīvotāju ielas posmā un sadzīves kanalizācijas tīklu izbūve Doņu ielā, nodrošinātas pieslēguma iespējas pie centralizētās notekūdeņu savākšanas sistēmas šādiem īpašumiem: Atbrīvotāju iela 38, Doņu iela 1, Doņu iela 2, Doņu iela 3, Doņu iela 4. Šajā darbu zonā vēl tika pabeigti labiekārtošanas darbi. Vienlaikus SIA „Saltavots” sazināsies ar īpašniekiem, lai noskaidrotu plānoto pieslēgšanās laiku centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

Līdz 2018.gada decembra beigām tiks pabeigta maģistrālā kanalizācijas pašteces tīkla izbūve un kanalizācijas spiedvada izbūve Krišjāņa Barona ielas posmā.  Darbi objektā aizsākās jau šogad, bet saskaņā ar saņemtās rakšanas atļaujas nosacījumiem tie pārtraukti 31.augustā un tiks turpināti no nākamā gada 1.jūnija.  Šajā posmā vēl ir jāveic kanalizācijas pievadu izbūve, jāatjauno asfalta segums būvdarbu zonā un par pašvaldības finansējumu vienā ielas posmā jāveic asfalta seguma atjaunošana visā ielas platumā, jo šobrīd uzklātais asfalts ir tikai pagaidu segums. Pieslēguma iespējas centralizētai kanalizācijas sistēmai šajos Krišjāņa Barona ielas un Eduarda Veidenbauma ielas posmu īpašumos būs pieejamas 2018.gadā.

Šajā gadā ar Eiropas Savienības atbalstu uzsākta arī sadzīves kanalizācijas tīklu izbūve Meldru ielā. Darbi aizkavējušies laika apstākļu un būvuzņēmēja darbaspēka kapacitātes trūkuma dēļ.

Atgādinām, ka mājsaimniecībām ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums 50% apmērā pieslēguma būvniecībai no centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas līdz dzīvojamajai mājai var saņemt fiziskas un juridiskas personas. Trūcīgām vai maznodrošinātām personām, daudzbērnu ģimenēm un personām ar I invaliditātes grupu atbalsts tiek piešķirts 100% apmērā. Kopējais iespējamais līdzfinansējuma apmērs ir 1 500 eiro par katru pieslēguma veidu. Atbalsts pieejams būvdarbiem, bet ne dokumentācijas sagatavošanai.  Tāpat pašvaldības līdzfinansējums netiek piešķirts, ja pieslēguma būvniecība skar no jauna izbūvētu vai atjaunotu ielu asfalta segumu piecu gadu laikā no ielas nodošanas ekspluatācijā.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus pieslēgties pilsētas komunikācijām, jo nākotnē plānojot grantēto ielu pārbūvi, priekšroka tiks dota tām ielām, kur iedzīvotāji ir pieslēgušies centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai.


 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi