×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-23
Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas grāmatu lasīšanas maratons turpinās

Ir gandarījums, ka „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā”, kas ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta un kopš 2001. gada īstenota lasīšanas veicināšanas programma, gadu no gada iesaistās Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas čaklie lasītāji.

Jāatzīst, ka bērni, jaunieši un pieaugušie, kuri iesaistās žūrijas darbā, nav tikai parasti lasītāji, kuri lasa savam priekam, viņi kļūst par lasīšanas maratona dalībniekiem – ekspertiem. Tas nozīmē, ka vairāku mēnešu garumā šie literatūras eksperti lasa un vērtē – slavē un kritizē īpaši šai programmai izvēlētās jaunākās grāmatas. Tieši viņu vērtējums ir būtisks kritērijs, lai visus tos radošos cilvēkus – rakstniekus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus, kas piedalījušies kolekcijas grāmatu tapšanā, varētu nominēt un izvirzīt balvai.

Taču, ja nu, aizņemts dažādos pulciņos un ārpusstundu aktivitātēs, tieši tu neesi paspējis pieteikties šajā atbildīgajā un interesantajā lasīšanas maratonā, tad, zini, vēl ir laiks, lai to izdarītu un kopā ar citiem dalībniekiem iesaistītos šajā piedzīvojumā. Ņem līdzi māsu, brāli, mammu un tēti! Tieši tētiem šis lasīšanas maratons solās būt īpaši aizraujošs, jo pēc izlasītām sešām grāmatām un pilnībā aizpildītām grāmatu vērtēšanas anketām, viņiem tiks piedāvāta iespēja piedalīties vērtīgu balvu izlozē, bet par to un visu citu papildu informācija pieejama Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā vai  www.lasamkoks.lv. Jāmin, ka visiem „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2017” ekspertiem būs iespēja arī laimēt kādu no trim Tallink kruīza ceļojuma Rīga – Stokholma – Rīga dāvanu kartēm A klases kajītē (1 – 4 personām).

Šobrīd „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā” Siguldas novada bibliotēkā ir pieteikušies un aktīvi darbojas 35 dalībnieki. Ļoti čaklas lasītājas ir māmiņas, kuras vecāku žūrijas kolekcijas grāmatām neļauj iegult bibliotēkas plauktos. Lielākais dalībnieku skaits ir 5+ grupā (10), pēc tam seko 9+ grupa (9), tad seko vecumposma 11+ dalībnieki (8), pēc tam ar vienādu dalībnieku skaitu (4) seko 15+ un vecāku grupa.

Visi „Bērnu un jauniešu žūrijas” dalībnieki ir bērni, kas mācās teju visās Siguldas novada skolās, ir aizņemti mācību darbā un visdažādākajās ārpusstundu aktivitātēs, taču ir spējuši atrast laiku, lai piedalītos arī bibliotēkas piedāvātajos lasītveicināšanas pasākumos. Paldies viņiem par to, un uz tikšanos bibliotēkā!
 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi