×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-25
Bioloģiski noārdāmo atkritumu savākšana ir maksas pakalpojums

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” direktore Kristīne Lūse informē, ka bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošana (rudens lapas, zari, nopļautā zālē u.c.) ir maksas pakalpojums, kā tas nemainīgi ir jau vairākus gadus. Augļu un dārzeņu ražas laikā „Jumis” organizē to bezmaksas savākšanas akcijas, kas ir uzņēmuma iniciatīva un tiks turpināta arī nākotnē. PSIA „Jumis” trīs reizes gadā rīko akcijas, kad iedzīvotāji bez maksas var nodot arī lielgabarīta un organiskos atkritumus, kas norisinās maijā, jūlijā un septembrī, un par tām iedzīvotāji tiek savlaicīgi informēti gan uzņēmuma, gan pašvaldības mājaslapā.

Aicinām Siguldas novada iedzīvotājus izmantot iespēju bez maksas nodot bojātos augļus un dārzeņus šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā „Zemdegas”, kurš ir atvērts otrdienās plkst.14.00–16.00 un sestdienās plkst.10.00–14.00. 

Jāatzīmē, ka bioloģiski noārdāmie atkritumi tiek nodoti tieši tāpat kā sadzīves atkritumi atkritumu poligonam SIA „Getliņi EKO”, un tas ir maksas pakalpojums.

Siguldas novada pašvaldība jau informējusi, ka, attīstot Siguldas novada atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, līdz 2018.gada rudenim plānots izveidot zaļo atkritumu kompostēšanas laukumu, kurā Siguldas novada iedzīvotājiem, uzrādot ID karti, būs iespēja bez maksas nodot zaļos un dārza atkritumus – lapas, zarus, nopļauto zāli un bojātos augļus –, tādējādi mazinot zaļo atkritumu dedzināšanu, kas pavasarī un rudenī nereti piedūmo pilsētu un piesārņo vidi ar kaitīgām gāzēm. Dabīgā, videi nekaitīgā veidā iegūtais augstvērtīgais komposta materiāls tiks izmantots novada apzaļumošanas darbos – parkos, skvēros, puķudobēs, vienlaikus samazinot pašvaldības izdevumus par apzaļumošanu.

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” koku lapas piedāvā savākt 120 litru maisos, kurus iespējams iegādāties atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma birojā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10 un šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā „Zemdegas”, kurš apmeklētājiem ir atvērts arī sestdienās. Viena šāda maisa cena ir 2 eiro. Lielākam lapu apjomam iespējams iegādāties viena kubikmetra maisu, kas maksā 25 eiro. PSIA „Jumis” direktore Kristīne Lūse informē, ka maisi tiek savākti reizi divās nedēļās vai citā laikā, saskaņojot ar klientu apkalpošanas speciālistiem.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka saistošie noteikumi „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi” nosaka: privātīpašnieku pienākums ir apsaimniekot savu privātīpašuma teritoriju, kā arī tai piegulošo teritoriju piecu metru platumā. Sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus nelielos daudzumos pilsētā drīkst dedzināt pavasarī no 15.aprīļa līdz 15.maijam un rudenī no 15.septembra līdz 31.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus, vai citā laikā, saņemot pašvaldības atļauju. Ārpus apdzīvotām vietām organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos visu sezonu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi