×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-26
Aicina nelietot uzturā Siguldas novada apkārtnē esošo avotu ūdeni
Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoruden Siguldas novada pašvaldība veikusi vairāku Siguldas un apkaimes avotu ūdens analīzes, lai noskaidrotu, vai tajos ir sastopamas veselībai kaitīgas baktērijas un lai noteiktu, vai šo avotu ūdens ir droši izmantojams pārtikā. Visos avotos, izņemot Līvkalna avotu, konstatēta veselībai bīstamu baktēriju klātbūtne, un iedzīvotāji aicināti avotu ūdeni uzturā nelietot.

Pamatojoties uz analīžu rezultātiem, kuros atklāta veselībai bīstamu baktēriju klātbūtne, iedzīvotāji aicināti avotu ūdeni uzturā nelietot, un, ja tomēr tas tiek darīts, ūdens obligāti pirms tam jānovāra. Tomēr visdrošāk ūdeni iegādāties veikalā vai pieslēgties pie centralizētā ūdensvada, kur vien tas ir iespējams.

Tā kā visi Siguldas novadā esošie avoti atrodas privātpersonu īpašumā vai Dabas aizsardzības pārvaldes pārraudzībā, pašvaldība, vienojoties ar zemes īpašniekiem, uzsāks brīdinājuma zīmju uzstādīšanu ar aicinājumu ūdeni uzturā nelietot.

Jau iepriekš ziņots, ka 2015.gadā un 2016.gadā veiktajās avotu ūdens pārbaudēs, lielākajā daļā Siguldas novada avotu, konstatēta E-coli baktēriju un koliformu baktēriju klātbūtne. Bīstamākās no šīm baktērijām var izraisīt zarnu slimības, kuru simptomi visbiežāk ir vēdera sāpes, vemšana un caureja.

Informācija par 2017.gada analīžu rezultātiem pieejama šeit. Lai gan analīžu rezultāti apliecina, ka ūdens paraugu ņemšanas brīdī baktērijas nav atrastas Līvkalna avotā, tie var būt mainīgi un jau nākamajā dienā avotā veselībai bīstamās baktērijas var tikt atklātas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi