×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-10-30
Aicina atbalstīt Siguldas novadu kā ģimenei draudzīgu pašvaldību

Līdz  otrdienai, 31.oktobrim turpinās iedzīvotāju balsojums konkursā „Ģimenei draudzīga pašvaldība”. Arī Siguldas novada pašvaldība piedalās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizētajā konkursā „Ģimenei draudzīga pašvaldība", un tāpēc aicinām novadniekus piedalīties balsošanā un novērtēt pašvaldības sniegtos pakal­pojumus ģimenēm.

Balsot iespējams šeit, autorizējoties ar sociālo tīklu Facebook vai Draugiem.lv datiem vai reģistrējoties interneta vietnē.

Konkursa rezultātiem iespējams sekot šeit.

Pašvaldības, kas tiks atzītas par ģimenei drau­dzīgākajām un kuras iedzīvotāju – balsotāju īpatsvars būs lielāks pret kopējo pašvaldības iedzīvotāju skaitu, balvā iegūs iespēju izveidot jaunu rotaļu laukumu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Visvaldis Gercans
- 2017-11-01 10:14

Nobalsoju par Siguldu kā bērniem draudzīgu pašvaldību un te rakstu tikai tādēļ, ka kāds uzskata, ka esmu balsojis nepareizi. Varbūt nepareizi ir domāt, ka pašvaldība ir milzīgs naudas pods, kurā var smelt bez apstājas? Varbūt palīdzēt vajag trūcīgajiem, nevis visiem, kas to vēlas? Varbūt var pārcelties uz vietām, līdzīgām kā bijusī PSRS, kur valsts garantē visu, bet cilvēkam nav par sevi jārūpējas? Un beidzot - varbūt var piedāvāt, kam nauda budžetā jāsamazina, lai kam citam tā pietiktu?
Piezīme: nestrādāju pašvaldībā, bet arī neuzskatu, ka man kas pienākas tikai tādēļ, ka dzīvoju Siguldā.

Artūrs Ozols
- 2017-10-31 21:14

Speciāl nogaidīju balsošanas izskaņu, bet es vairs nepazīstu Jūs siguldieši, vai varas nemainīgumā mūsos nav iestājusies apātija? Ģimenei draudzīgākā pašvaldība? Tiešām? Daba, Tarzānparks nav pašvaldība.
Pašvaldībai ir milzīgi sliktas lietas, kas nav izdarītas, tāpēc balsot kā par labāko pašvaldību ir labākajā gadījumā krāpšanās un sevis mānīšana.
Pašvaldības milzīgie mīnusi ir, piemēram:

Atbilde: Artūrs Ozols
Artūrs Ozols
- 2017-10-31 21:15

1) tajā joprojām netiek nodrošinātas vietas visiem bērniem pašvaldības bērnudārzos, ja tomēr bērnam vieta tiek nodrošināta, tad tā var nebūt Jūsu dzīvesvietai tuvākais bērnudārzs, un Jūsu bērns var netikt vienā grupiņā ar vienaudžiem, bet ar vecākiem vai mazākiem bērniem.
2) netiek apmaksāti vai līdzfinansēti bērnu pulciņi bērnudārzos kā tas ir citās pašvaldībās;
3) auklīšu līdzfinansējums ir neadekvāti mazs, nedaudz virs 100 EUR ir tirgus situācijai neatbilstoši (400-500 EUR)
4) infrastruktūra lielākajā daļā bērnudārzos ir vājā stāvoklī (veci rotaļu elementi)

Atbilde: Artūrs Ozols
Artūrs Ozols
- 2017-10-31 21:28

5) Ielu infrastruktūra, vietām nav izbraucams ar bērnu ratiem, jo bruģa vidū uzstādīta lampa, citur vispār nav gājēju ietves vai ir šauri, grantēti ceļi, kas bērniem ir pat bīstami
6) bērniem medicīniskā palīdzība nakts laikā Siguldā nav pieejama, jābrauc uz Rīgu
7) bērnudārzos viena no dārgākajam ēdināšanām, kurā, protams, uzvarējis vietējais uzņēmējs
8) piekļuves kontroles nav visās skolās un bērnudārzos (pie ieejām teritorijā)
Un es varētu turpināt.

Esam patrioti, bet esam arī paškritiski, jo tikai tā varam attīstīties!

Atbilde: Artūrs Ozols
Administrācija
- 2017-11-03 11:35

Labdien, Artūr Ozol!

Paldies par Jūsu viedokli. Rūpes par novadnieku ģimenēm ir viena no Siguldas novada pašvaldības augstākajām prioritātēm.
1) Ik gadu pašvaldība iegulda ievērojamus līdzekļus izglītības infrastruktūras attīstībā - pēdējo sešu gadu laikā Siguldā ir atvērti trīs jauni bērnudārzi, palielināts bērnu skaits grupās. No šī mācību gada Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs ir pieejamas par 89 vietām vairāk nekā pirms gada (bērnudārzos kopumā vietas tiek nodrošinātas 1069 bērniem). To, ka pašvaldība mērķtiecīgi risina jautājumu par bērnudārzu vietu palielināšanu, apliecina fakts, ka šobrīd uz vietu kādā no novada bērnudārziem gaida tikai 16 bērni (vecumā no pusotra gada un vecāki), kuru vecāki ir uzrakstījuši pieteikumu par bērna uzņemšanu pirmsskolas izglītības iestādē.
2) Valsts mērķdotācija interešu izglītībai tiek piešķirta bērniem no 1.klases, tāpēc no šī vecuma liela daļa interešu izglītības piedāvājuma novadā ir bez maksas. Savukārt bērnudārzos, ņemot vērā jau tā piesātināto izglītības programmu un mazuļu attīstību un viņu vajadzības šajā vecuma posmā, pieejamie interešu izglītības piedāvājumi ir brīvprātīgi un par samaksu, jo tos piedāvā attiecīgi speciālisti vai komersanti, lai vecāki varētu paši lemt, vai bērnam ir nepieciešamas papildus nodarbes, kas pieejamas izglītības iestādē.
3) Siguldas novada pašvaldība sniedz atbalstu vecākiem, ja bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu un tam nav iespēju nodrošināt vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un aukles pakalpojuma līdzfinansēšana ir tikai viens veidiem, kā jaunās ģimenes tiek atbalstītas. Šobrīd šo iespēju izmanto aptuveni 30 bērni no pusotra gada vecuma, un 2017.gadā šim pakalpojumam pašvaldības budžetā paredzēti aptuveni 42 000 eiro. Pašvaldība sniedz atbalstu ģimenēm arī tad, ja bērns apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi. Šim nolūkam 2017.gada budžetā ieplānoti aptuveni 208 400 eiro.
4) Ik gadu pašvaldība iegulda ievērojamus līdzekļus izglītības infrastruktūras attīstībā – pēdējo sešu gadu laikā Siguldā ir atvērti trīs jauni bērnudārzi, izveidotas jaunas grupiņas esošajos bērnudārzos. Līdztekus tam ik gadu pakāpeniski un mērķtiecīgi tiek veikti arī āra teritorijas uzlabojumi, piemēram, šajā gadā jauns rotaļu laukums izveidots bērnudārza „Ieviņa” teritorijā, veikts āra skatuves remonts bērnudārzā „Pīlādzītis”. Iepriekšējos gados veiktas investīcijas citu bērnudārzu teritoriju labiekārtošanā. Arī turpmāk pašvaldība veiks investīcijas rotaļu elementu papildināšanā bērnudārzu rotaļu laukumos.
5) Pēdējos gados Siguldas novada pašvaldība ielu un ceļu infrastruktūrā ik gadu investē vairākus miljonus eiro – šogad šim mērķim izlietoti turpat 5 miljoni eiro. Visas pārbūvētās vai no jauna veidotās ielas tiek būvētas, ievērojot spēkā esošos būvnormatīvus, tajā skaitā tos, kas nosaka pieejamību cilvēkiem, kas pārvietojas ratiņkrēslos vai ar bērnu ratiņiem. Ietves mērķtiecīgi rekonstruējot, arvien vairāk gājēju izjutīs ērtības.
6) Veselības aprūpes sistēmu, tostarp pediatru pieejamību, nosaka valsts politika. Apzinoties problēmu, pašvaldības domes priekšsēdētājs ir iniciējis Latvijā vēl nebijušu pilotprojektu, kas paredz ģimenes ārstu klīnikas izveidi Siguldas poliklīnikā, kurā darba dienu vakaros un sestdienās būtu pieejams pašvaldības apmaksāts pediatrs.
7) Siguldas bērnudārzos ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs tika izvēlēts atklātā konkursā, kurā piedalījās četri pretendenti, un mazuļu ēdināšanu tika uzticēts veikt komersantam, kurš spēja izpildīt pašvaldības noteiktos kvalitātes kritērijus, nevis piedāvāja zemāko cenu. Ēdināšanas pakalpojuma cenas dažādās pašvaldībās atšķiras, jo pastāv dažādas sistēmas, kas ietekmē gala cenu: ir vietas, kur joprojām bērnudārzos pastāv pašvaldību uzturētas virtuves, produktu noliktavas un algoti pavāri, bet lielākajā daļā Latvijas pašvaldību bērnudārzu audzēkņu ēdināšanu nodrošina uzņēmējs. Siguldas novada pašvaldības speciālisti šobrīd izvērtē iespēju daļēji līdzfinansēt ēdināšanas izdevumus vecākiem – jau šobrīd atvieglojumi pienākas mazturīgām un trūcīgām ģimenēm, kā arī daudzbērnu ģimenēm.
8) Visos Siguldas bērnudārzos ir uzstādītas drošas piekļuves sistēmas, un iekļūt iestādē var, tikai ievadot kodu, savukārt bērnudārzu teritorijas ir nožogotas. Šoruden uzstādītās turniketu sistēmas plānots pakāpeniski ieviest visās Siguldas skolās.

Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi