×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-07
Siguldas bērnudārzos nodrošina vairāk augļu un dārzeņu

No 1.novembra Siguldas novada bērnudārzos programmas „Piens un augļi skolai” ietvaros bērniem papildus ierastajām ēdienreizēm tiek nodrošināti augļi un dārzeņi. Eiropas Komisijas finansētā programma jau iepriekš īstenota skolās, bet šis ir pirmais gads, kad papildus esošajai maltītei augļus un dārzeņus piedāvā arī pirmsskolas vecuma bērniem.

Programmas ietvaros bērnudārziem tiek nodrošināti vietējie sezonas augļi un dārzeņi, tādējādi ne tikai papildinot bērnu uzturu ar papildu vitamīnu devu, bet arī veicinot veselīgas ēšanas paradumus.

Bērnudārzos no 1.oktobra papildus ēdienreizēm tiek nodrošināti arī piena produkti. Gan piena produkti, gan augļi un dārzeņi tiek dalīti katrā mācību nedēļā trīs reizes. Augļu un dārzeņu izdale paredzēta 100 gramu porcijās: iespējams saņemt svaigu augļu (ābolu, bumbieru, dzērveņu), dārzeņu (burkānu, kāļu, kolrābju, kāpostu, ķirbju) vai to asorti porcijas. Dzērvenes iespējams saņemt asorti kopā ar citiem augļiem vai dārzeņiem.

Bērnudārzniekiem Morē pienu nodrošina „Rankas piens”, savukārt augļus un dārzeņus – „Zelta ābele”. Savukārt citos bērnudārzos  augļus un dārzeņus nodrošina SIA „Vita mārkets”, kas pašvaldības konkursa rezultātā nodrošina mazuļu ēdināšanu.

Zemkopības ministrijas īstenotās programmas augļu, dārzeņu un piena nodrošināšanai vairāku gadu gaitā iemantojusi lielu popularitāti skolēnu vidū. Programma tiek īstenota kopš 2010./2011.mācību gada, un tās mērķis ir dot iespēju Eiropas Savienības dalībvalstīm, izmantojot savus un kopienas budžeta līdzekļus, nodrošināt skolēniem bezmaksas augļus un dārzeņus, ar nolūku palielināt šo produktu patēriņu, kā arī veicināt veselīgas ēšanas paradumus skolēniem. No 2017./2018.mācību gada gan augļus un dārzeņus, gan piena produktus bez maksas trīs reizes mācību nedēļā saņem ne tikai 1.– 9.klašu skolēni, bet arī pirmsskolnieki.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi