×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-10
Valsts svētkos godinās apbalvojumu „Gada cilvēks” un „Goda novadnieks” ieguvējus

Sestdien, 18.novembrī plkst.18.00 koncertzālē „Baltais Flīģelis” norisināsies Latvijas Valsts proklamēšanas 99.gadadienas svinīgais pasākums – Goda diena „Simboli un stihijas”​. Pasākuma laikā tiks godināti apbalvojumu „Siguldas novada Gada cilvēks” un „Siguldas novada Goda novadnieks” ieguvēji. Uzstāsies māksliniece Agnese Rakovska un stīgu kvartets „ReDo” Raimonda Paula dziesmu programmā „Vienaldzības”.

Svinīgajā pasākumā godinās Siguldas novada pašvaldības domes augstākā apbalvojuma „Siguldas novada Goda novadnieks” ieguvēju Jāni Raslavu par mūža ieguldījumu Siguldas novada kultūrizglītības attīstībā, vadot vairākus pūtēju orķestrus un ansambļus. Jānis Raslavs ir spēcīga autoritāte mūzikas jomā – savā 56 gadu garajā darba mūžā darbojies kā mūzikas pedagogs, ansambļa un orķestra vadītājs, diriģents, trompetists un skaņdarbu aranžētājs. Jānis Raslavs ir vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents pūtēju orķestru grupā. Apbalvojuma „Siguldas novada Goda novadnieks” ieguvējam Siguldas novada pašvaldības domespriekšsēdētājs Uģis Mitrevics pasniegs Siguldas novada ģerboņa sudraba piespraudi un pašvaldības domes Atzinības rakstu.

Tāpat tiks godināti apbalvojuma „Siguldas novada Gada cilvēks 2017” pretendenti un saņēmēji. Pasākuma laikā starp trim nominantiem katrā kategorijā tiks paziņots viens uzvarētājs.

  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks sportā 2017” tiks godināti: 
    • Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga – par Pasaules čempionāta kamaniņu sportā junioriem un Pasaules kausa posma kamaniņu sportā organizēšanu Siguldā.
    • Mareks Gaļinovskis – par iniciatīvu Siguldas novada sporta pasākumu popularizēšanā, veidojot sacensību fotoreportāžas.
    • Andrejs Filipovs – par veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšanu un iedzīvotāju iesaisti sportiskās aktivitātēs Siguldas pilsētvidē un dabā.
  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks kultūrā 2017” tiks godināti:
    • Dace Pleša – par ieguldījumu 25.Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku norisē, kā arī kultūras pasākuma „Ziemas koncertzāle” organizēšanu.
    • Siguldas novada Kultūras centra jauktā kora „Atvars” mākslinieciskais vadītājs Jānis Baltiņš – par pirmo vietu starptautiskā koru konkursā „Kaunas Cantat”, augstāko kategoriju Dziesmu un deju svētku skatē un augstvērtīgu koncertprogrammu realizēšanu.
    • Marika Celma – par vietējās kopienas stiprināšanu, īstenojot Mores pagasta Akenstakas muižas un parka atjaunošanas un kultūrvēstures izpētes projektu „Akenstakas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana”.
  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks izglītībā 2017” tiks godināti:
    • Siguldas pilsētas vidusskolas direktore Ņina Balode – par inovatīvu programmu – robotikas tehnoloģiju un radošo industriju klašu – ieviešanu Siguldas pilsētas vidusskolā.
    • Siguldas Sporta skolas direktors Aivars Fridrihsons – par jaunu profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanu Siguldas Sporta skolā un aktīvu darbu Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdē.
    • Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas bibliotekāre Vaira Karlsone – par novada bērnu lasītprasmes veicināšanu un ieguldījumu ģimeņu lasīšanas veicināšanā, īstenojot programmu „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”.
  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks tūrismā 2017” tiks godināti:
    • SIA „Impresso” komanda – par aktīvās atpūtas piedāvājuma attīstīšanu Siguldā, izveidojot futbolgolfa parku.
    • SIA „Siguldas tauriņi” komanda – par Tropu tauriņu mājas izveidi Siguldā.
    • „Sigulda Adventures” komanda un personīgi Ivars Beitāns – par ieguldījumu ekstrēmā un piedzīvojumu tūrisma attīstībā Siguldā, izveidojot Baltijā unikālu tūrisma atrakciju „Zērglis”.
  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks labdarībā 2017” tiks godināti:
    • SIA „RDA” komanda – par atbalstu labdarības pasākuma „Kalniešu spēles” norisē četru gadu garumā, kā arī palīdzību grūtībās nonākušiem novadniekiem.
    • Biedrības „Nāc gaismā” komanda – par atbalsta pasākumu īstenošanu Siguldas novada ģimenēm un labdarības popularizēšanu sabiedrībā.
    • Nodibinājuma „Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs” vadītāja Aelita Ziemele – par sociālās rehabilitācijas pakalpojumu paplašināšanu, sniedzot palīdzību no vardarbības cietušiem bērniem un pieaugušajiem, un personīgo ieguldījumu atbalsta centra attīstībā.
  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks Siguldas novada attīstībā 2017” tiks godināti:
    • Pašvaldības aģentūras „Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Laura Skrodele – par Siguldas mobilās lietotnes izveidi un mērķtiecīgu darbu 2017.gada otrās mīlētākās Latvijas pilsētas Siguldas un tās zīmola popularizēšanā.
    • Biedrības „Cerību spārni” komanda – par sociālā pakalpojuma „Atelpas brīdis” nodrošināšanu, sniedzot atbalstu vecākiem, kuriem ir bērni ar invaliditāti.
    • VAS „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange – par Siguldas novada satiksmes infrastruktūras uzlabošanu, rekonstruējot tiltu pār Gauju.
  • Nominācijā „Siguldas novada Gada cilvēks sabiedriskajā dzīvē 2017” tiks godināti:
    • Dzintra Bumbule – par aktīva dzīvesveida popularizēšanu un nodrošināšanu Siguldas novada senioriem un brīvprātīgo darbu pensionāru biedrības „Sigulda” valdē.
    • Bērnu centra „Kā mājās” komanda – par Siguldas novada ģimeņu saliedēšanas pasākumu – „Tēta dienas futbola turnīrs” un „Ratu rallijs” – iniciēšanu un īstenošanu.
    • Jēkabs Janovs – par sadarbību ar Siguldas novada Tūrisma informācijas centru jauna slēpņošanas maršruta „Siguldas alas” izstrādē.

Apbalvojuma „Siguldas novada Gada cilvēks” ieguvējiem Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics pasniegs Siguldas novada ģerboņa sudraba piespraudi un pašvaldības domes Atzinības rakstu. Apbalvojuma nominanti saņems pašvaldības domes Pateicības rakstu.

Aicinām ikvienu piedalīties svinīgajā pasākumā, lai godinātu novadniekus par viņu šī gada sasniegumiem! 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi