×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-13
Mazo novadnieku izmaksas bērnudārzos sasniedz teju 2,7 miljonus eiro gadā

Siguldas novada pašvaldība, atbalstot gan pašvaldības, gan privātos bērnudārzus, kā arī līdzfinansējot auklīšu pakalpojumus, kurus kopā ikdienā izmanto 1203 mazie novadnieki, šogad ieguldījusi 2 699 026 eiro.

Šīs izmaksas katram mazulim nodrošina nepieciešamo pirmsskolas izglītību, finansētu pašvaldības bērnudārzu telpu uzturēšanas darbus, atbalstošo audzinātāju un personāla darbu, kā arī bērniem ikdienā rotaļām un mācībām nepieciešamo inventāru. Savukārt finansējums privātajiem bērnudārziem un auklītēm šogad palielināts par 72 600 eiro, un kopumā sasniedz 243 700 eiro.

Bez šiem līdzekļiem ik gadu pašvaldība veic ievērojamas investīcijas izglītības infrastruktūras attīstībā – pēdējo sešu gadu laikā Siguldā ir atvērti trīs jauni bērnudārzi, palielināts bērnu skaits grupās – arī šajā mācību gadā izveidotas 89 jaunas vietas mazajiem novadniekiem un šobrīd uz vietu kādā no novada bērnudārziem gaida tikai 16 bērni vecumā no pusotra gada, kuru vecāki ir uzrakstījuši pieteikumu par bērna uzņemšanu pirmsskolas izglītības iestādē.

Nākamajā gadā pašvaldības finansējums pirmsskolas izglītības nodrošināšanai tiks palielināts, tāpat tiks turpināta jaunu vietu radīšana pašvaldības bērnudārzos, saglabājot līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem un auklēm, tādējādi sniedzot vecākiem iespēju izvēlēties katram novadniekam atbilstošāko pirmsskolas izglītību. Pašvaldība izskata arī iespēju nākamgad līdzfinansēt bērnudārza audzēkņu ēdināšanas izmaksas. Šāds atbalsts jau šobrīd tiek nodrošināts daudzbērnu, maznodrošinātajām un trūcīgajām ģimenēm.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi