×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-16
Paplašināta Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma

Kopš 2013.gada Siguldas novada pašvaldība īsteno atbalsta programmu, kurā apkopoti ieguvumi novada daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, tajā skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. No novembra atbalsta programma ir papildināta, un daudzbērnu ģimeņu bērniem, kas apmeklē bērnudārzu, paplašinātas atbalsta saņemšanas iespējas ēdināšanas pakalpojumu maksai.

Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā veiktie papildinājumi nosaka: ja bērnudārzu apmeklēs viens daudzbērnu ģimenes bērns, ēdināšanas pakalpojumu maksai tiks piemērota 20% atlaide, savukārt 30% atlaide tiks piešķirta gadījumos, ja bērnudārzu apmeklēs divi daudzbērnu ģimenes mazuļi. Ja bērnudārzu apmeklēs trīs vienas ģimenes bērni, tad atlaide par bērnu ēdināšanas pakalpojumiem būs 50%, bet ja četri un vairāk bērni, tad pašvaldības atbalsts sasniegs 75%.

Atlaides tiek piemērotas no novembra, un pirmos rēķinus ar samazinātu ēdināšanas maksu daudzbērnu ģimenes saņems jau decembrī. Ģimenēm, kas ir reģistrētas Daudzbērnu ģimeņu reģistrā, lai saņemtu ēdināšanas pakalpojuma maksas atlaides, papildu darbības nav jāveic.

Šobrīd Siguldas novadā ir reģistrētas 320 daudzbērnu ģimenes. Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem „Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanas kārtība” daudzbērnu ģimenes statuss tiek noteikts uz 12 mēnešiem, jo Siguldas novada pašvaldība ik gadu pilnveido Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmu, un informācijas atjaunošana Daudzbērnu ģimeņu reģistrā reizi gadā nepieciešama, lai ģimenēm būtu iespēja saņemt visus aktuālos atbalsta pasākumus un atlaides. Daudzbērnu ģimeņu statusu iespējams pagarināt pašvaldības klientu apkalpošanas centros vai pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

Atgādinām, ka Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma paredz iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50–70 procentu apmērā par zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām, garāžām, kā arī braukt novada sabiedriskajā transportā bez maksas. Tāpat daudzbērnu ģimeņu bērniem tiek samazināta maksa par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” un Siguldas Sporta skolā. Papildus Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes 10% atlaidei daudzbērnu ģimeņu locekļiem tiek piešķirta atlaide 10% apmērā vienreizējiem apmeklējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē, peldbaseinā un Ūdens atrakciju un atpūtas parkā. Daudzbērnu ģimenēm pieejama arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro. Plānojot 2018.gada budžetu, atbalsta pasākumu klāsts novada daudzbērnu ģimenēm tiks paplašināts.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Aija Petrovska
- 2017-11-16 20:19

Vai viena bērnudārznieka atlaide ēdināšanas atlaides attiecināmas arī uz tiem bērniem, kas apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, arī ārpus Siguldas novada?

Atbilde: Aija Petrovska
Administrācija
- 2017-11-17 09:02

Labdien, Aija Petrovska!
Ēdināšanas maksas atlaides tiek piemērotas visiem Siguldas novada bērniem visās pirmsskolas izglītības iestādēs.
Ar cieņu Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi