×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-21
Laurenču sākumskolā noslēgusies Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa

Pagājušajā nedēļā kopā ar Latvijas valsts dzimšanas dienas svinībām Laurenču sākumskolā jau piekto gadu tika atzīmēta Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa.

Šogad, atzīmējot Somijas valsts simtgadi, tieši somu autoru darbi tika izvēlēti šiem kopīgajiem lasījumiem. Vadmotīvs, kas vienoja stāstu, bija salas Ziemeļvalstīs.

Jaunākā skolas vecuma bērniem bija iespēja izsekot līdzi pirātu un kuģu puikas Džima Houkinsa dārgumu meklēšanas gaitām „Bagātību salā”, ko pēc Roberta Lūisa Stīvensona 1883.gadā sarakstītā romāna motīviem pārstāstījis somu rakstnieks Mauri Kunnass. Rakstnieks, grafiķis un karikatūrists ir ļoti populārs Somijas bērnu grāmatu autors, kura grāmatas ir tulkotas 35 pasaules valodās. Populāras ir Kunnasa vēsturisko komiksu sērijas.

Savukārt jaunieši ar Somijas zviedrietes rakstnieces Marijas Turšaninovas palīdzību iztēles vadīti varēja nokļūt uz tālās Mēnosas salas, kur darbība risinās meiteņu klosterī un ļauj izsekot līdzi galvenās varones Marēsī gaitām un pārdzīvojumiem. Šis fantāzijas žanrā sarakstītais romāns izdots vairāk nekā 15 Eiropas valstīs, ASV un Āzijā, kur tas ir guvis popularitāti un lasītāju atzinību gan sava spraigā sižeta dēļ, gan raisītajām pārdomām par sievietes būtību. Grāmata ir ieguvusi neskaitāmas balvas un atzinības, 2014.gadā grāmata ieguva īpaši prestižo Somijas literatūras balvu kā labākā grāmata jauniešiem.

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana, kas Laurenču sākumskolā ir kļuvusi par jauku novembra tradīciju. Paldies klašu audzinātājām par atbalstu un līdzdalību pasākumā!

Informāciju sagatavoja:
Laurenču sākumskolas bibliotekāre
Marita Veica


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi