×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-23
Siguldas novada iedzīvotājiem pieejamas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides

Lai atvieglotu nodokļu slogu, Siguldas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem pieejamas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz pat 90% apmērā. Atlaižu apmēru nosaka saistošie noteikumi „Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā”. Atgādinām, ka iedzīvotāji, kuri nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumus vēlas saņemt e-pastā, aicināti aizpildīt pieteikuma veidlapu pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai iesniegt iesniegumu pašvaldības administrācijās.

Nekustamā īpašuma nodokļa apjoms Siguldas novadā

Pašvaldības administratīvajā teritorijā ir 6624 zemes un būvju īpašumi, 3764 dzīvokļu īpašumi un 8338 nodokļu maksātāji. 2017.gadā nekustamā īpašuma nodokļa aprēķins uz gada sākumu bija 1 617 209,15 eiro, un kopējie ieņēmumi uz 2017.gada 1.oktobri Siguldas novada pašvaldībai ir 1 363 014,02 eiro, tajā skaitā par kārtējo gadu samaksāts 1 162 618,17 eiro, bet par iepriekšējo gadu parādiem ieskaitīti 148 402,45 eiro, tajā skaitā nokavējuma nauda 51 993,40 eiro apmērā. Nekustamā īpašuma nodokļa pamatparāds uz 1.oktobri ir 607 595,82 eiro. Parāda summā iekļautas personas, kuru parādi sasniedz vairākus tūkstošus eiro, gan tādas personas, kas nav samaksājuši dažus centus.

Piemērotas atlaides turpat 80 tūkstošu apmērā

2017.gadā ir piemēroti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi 79 165,98 eiro apmērā. 24 794, 85 eiro apmērā atlaides tika piemērotas saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli” – trūcīgām personām, represētām personām, daudzbērnu ģimenēm. 54 371,13 eiro Siguldas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir piemēroti atvieglojumi saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem. Atlaides piemērotas daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātām personām, ģimenēm, kurās ir bērni ar invaliditāti, vientuļiem pensionāriem, siltināto daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem, par īpašumiem, kuros īpašnieki cīnās ar latvāņu apkarošanu, kā arī uzņēmējiem un biedrībām.

Paplašināta atvieglojuma piemērošana daudzbērnu ģimenēm

Paplašināta atvieglojuma piemērošana daudzbērnu ģimenēm, nosakot, ka atlaides tiks piemērotas arī par tiem īpašumiem, kuri ir īpašumā vai valdījumā daudzbērnu ģimenes vecākiem vai vecvecākiem, ja daudzbērnu ģimene būs deklarējusies šajā adresē. Lai saņemtu šo atvieglojumu 2017.gadā daudzbērnu ģimenēm līdz gada beigām Siguldas novada pašvaldībā jāiesniedz iesniegums par atvieglojumu piemērošanu.

Precizēts regulējums un atvieglojuma likmes saimnieciskās darbības veicējiem

Tika precizēts regulējums attiecībā uz atvieglojumu piemērošanu saimnieciskās darbības veicējiem, kuri iepriekšējā taksācijas gadā ir izveidojuši jaunas darbavietas. Atvieglojums tiks piemērots, ja attiecīgās darbavietas radītas saimnieciskās darbības veicēja Siguldas novada teritorijā esošajā juridiskajā adresē, struktūrvienībā vai filiālē.

Kā arī precizētas atvieglojuma likmes saimnieciskās darbības veicējiem, kas ir uzbūvējuši jaunu nekustamā īpašuma nodokļa objektu, kura lietošanas veids ir daudzstāvu mājas (ēkas lietošanas veida kods 112201) trešajā gadā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā piešķiramais atvieglojuma apmērs palielināts no 50% uz 70%.

Ja iepriekšējā gadā ieguldīti līdzekļi visa jumta un/vai fasāžu atjaunošanā ēkai, kas iekļauta Valsts un vietējās nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, piešķiramais atvieglojuma apmērs palielināts uz 90%. Šie regulējumi stāsies spēkā ar nākamā gada 1.janvāri.

Jauni atvieglojumi

Atvieglojums tiks piemērots par īpašumiem, kuros notiek saimnieciskā darbības veikšana, ja attiecīgais īpašums piekļaujas ielai/ceļam, kur pašvaldība veic ielas/ceļa pārbūvi vai būvniecību, piešķirot nodokļa atvieglojumu 90% apmērā Atvieglojumu piemēros par laiku, kad faktiski notiek ielas/ceļa būvniecība, un ja tas ir ne mazāk kā trīs kalendārie mēneši pēc kārtas. Šis regulējums stāsies spēkā ar nākamā gada 1.janvāri.

Lai samazinātu nekustamā īpašuma nodokļa slogu saimnieciskās darbības veicējam, kā arī vienlaicīgi iedzīvotājam, kurš īrē dzīvokli no uzņēmēja, atlaides tiks piemērotas saimnieciskās darbības veicējam, kas uz savā īpašumā esošās zemes uzbūvējis vai pārbūvējis daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, tādējādi nodrošinot ar dzīvojamo fondu iedzīvotājus un piesaistot tos Siguldas novadam, piemērojot atvieglojumu 70% apmērā par izīrētiem dzīvokļiem, ja tajos ir deklarētas īres līgumos norādītās personas. Atvieglojums tiks piemērots arī par tām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas uzceltas, pārbūvētas vai atjaunotas iepriekšējos gados. Lai saņemtu atvieglojumu par 2017.gada pēdējo ceturksni, saimnieciskās darbības veicējam Siguldas novada pašvaldībā jāiesniedz iesniegums par atlaižu piemērošanu, pievienojot īres līgumus un aktu par ēkas nodošanu ekspluatācijā.

Papildu informācija par nekustamā īpašuma nodokļiem un piemērojamām atlaidēm pieejama pa tālruni 67385830.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi