×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-23
14 Siguldas robotiķi piedalīsies starptautiskās sacensībās

Siguldas novada Jaunrades centra Lego robotikas, elektronikas un mehatronikas pulciņu dalībnieki 24. un 26.novembrī piedalīsies lielākajās Baltijas un nu jau arī Eiropas elektronikas un robotikas sacensībās „Robotex 2017”, kas notiks Tallinā.

„Robotex” ir Eiropas  nozīmīgākās sacensības robotikā un elektronikā, kuras organizē Tallinas Tehniskā universitāte un Tartu Universitāte. Sacensības norisinās 12 dažādās robotikas disciplīnās, tāpat pasākuma laikā notiks viena no lielākajām robotikas un elektronikas izstādēm un konferencem Baltijā. Šogad „Robotex” sacensībās pieteikušies vairāk nekā 3700 robotu būvētāji ar 1600 robotiem.

Siguldu šogad pārstāvēs 24 roboti, ar kuriem piedalīsies septiņi Lego robotikas pulciņa dalībnieki un skolotājs Jānis Miglinieks, kā arī septiņi elektronikas-mehatronikas pulciņa dalībnieki un skolotājs Edgars Bajarūns. Visi jaunie roboti ieguvuši izmirušu dzīvnieku un putnu vārdus latīņu valodā. Piemēram, Daira Irbes autonomā robotdrona vārds ir Francolines Nahali.

Roboti startēs sešās disciplīnās (folkreis, sumo, līnijsekošana, DJI dronu izaicinājumā u.c.), kā arī sacensību laikā notiks jaunas disciplīnas, kurās ir iespēja izmēģināt spēkus.

Piedaloties pagājušajā rudenī Eiropas lielākajās robotikas sacensībās Tallinā „Robotex 2016”, mūsu puiši Folkreisa disciplīnā ieguva augstākās vietas: robots „Spoks” (pilots A.Jenerts) izcīnīja 1.vietu un robots „Rēgs” (pilots D.Irbe) – 2.vietu 95 robotu konkurencē, abi apsteidzot Igaunijas izcilāko robotiķi Tallinas Tehniskās universitātes studentu.

Šogad „Robotex 2017” sacensības mēģinās oficiāli reģistrēt Ginesa rekordu. Sacensību norisi visu trīs dienu garumā būs iespēja vērot interneta tiešraidē (youtube/Robotex2017) un just līdzi novadniekiem!

Informāciju sagatavoja:
Ilze Šulte,
Siguldas novada Jaunrades centra direktore


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi