×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-28
Siguldas novada pašvaldība izcīnījusi pirmo vietu „Latvijas e-indeksa” lielo novadu kategorijā

Otrdien, 28.novembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā norisinājās valsts pārvaldes institūciju un pašvaldību e-vides novērtējuma „Latvijas e-indekss” apbalvošanas ceremonija. Pirmo vietu lielo novadu kategorijā saņēma Siguldas novada pašvaldība, kopumā 49 novadu konkurencē apliecinot augsto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju līmeni, sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību novada iedzīvotājiem, tādējādi apsteidzot arī vairākas Latvijas lielās pilsētas.

„Tas, ka siguldieši ir aktīvi un zinoši mūsdienu tehnoloģiju lietotāji, ir pašvaldības dzinējspēks kļūt labākiem un meklēt arvien jaunus viedos risinājumus ērtākai novadnieku dzīvei. Ja 70% iedzīvotāju ir viedtālrunī vairāk nekā četras stundas katru dienu, ne tikai biznesa organizācijām, bet arī pašvaldībām jārespektē cilvēku paradumi un tam jāpiemēro savu pakalpojumu dizains. Arī nākamajā gadā Siguldas novada pašvaldība veidos jaunus tehnoloģiskos risinājumus, lai iegūtu datus tiešsaistē, spētu ar savu kapacitāti tos apstrādāt un varētu rīkoties siguldiešu labā, saņemot augsto nozares ekspertu vērtējumu,” teica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas novada pašvaldība šogad ieguldījusi nozīmīgu darbu, attīstot iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu kvalitāti, funkcionalitāti, kā arī ar mobilās lietotnes izstrādi apliecinājusi sevi kā mūsdienīgu pašvaldību, nodrošinot nepārtrauktu saziņu ar novada iedzīvotājiem. Tāpat „Latvijas e-indekss” novērtējis iedzīvotājiem ērti pieejamos e-pakalpojumus portālā e.sigulda.lv, kurš šogad paplašināts ar vairākām iespējām – tagad pieteikt bērnu uz 1.klasi iespējams elektroniski, kā arī nodrošināta pieeja Dzimtsarakstu nodaļas laulību reģistrācijas kalendāram.

Kā ik gadu, arī šogad atzinīgi novērtētas Siguldas novada pašvaldības aktivitātes sociālo tīklu portālos un interneta resursu popularitāte. Tāpat apliecinājums novada viedo risinājumu augstajam līmenim ir Latvijas mērogā unikālais Siguldas novada iedzīvotāja ID karšu projekts, nodrošinot lojalitātes piedāvājumus, sabiedriskā transporta pakalpojumus, kā arī skolēnu iekļuvi skolā, autorizējoties ar ID karti caur turniketu drošības sistēmu. Šobrīd ir uzsākts projekts, lai nodrošinātu skolēnu ēdināšanas pakalpojumus, apmaksu veicot ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti.

Arī izglītības jomā Siguldas novads sevi apliecina ar augsti attīstītu tehnoloģiju līmeni un mūsdienīgu mācību procesu – Siguldas pilsētas vidusskolā, Siguldas Valsts ģimnāzijā un Laurenču sākumskolā mācības norisinās, izmantojot planšetdatorus un robotus.

Gada laikā veikti vēl vairāki uzlabojumi dažādās jomās iedzīvotāju ērtībām – izveidota interaktīva ielu un ceļu remontdarbu karte turpmākajiem trīs gadiem; pašvaldība vienojusies ar Valsts ieņēmumu dienestu un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi par sadarbību klātienes un e-pakalpojumos; Siguldas slimnīcā ir pieejams elektroniskais pieraksts pie 10 ārstiem; reformējot videonovērošanas sistēmu, uzstādītas trīs viedās videokameras ar automašīnu numuru atpazīšanas funkciju un uzskaiti.

„Latvijas e-indekss” ir e-vides novērtējums valsts pārvaldes institūcijās un pašvaldībās. Tas sniedz priekšstatu, cik aktīvi un savai situācijai atbilstoši iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājumus, lai veicinātu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un komersantiem. „Lattelecom” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iniciētais Latvijas digitālās vides mērījums „Latvijas e-indekss” tiek īstenots jau trešo reizi.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi