×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-11-29
Ielu, ceļu un laukumu ziemas uzturēšanas sezona Siguldas novadā

Novembrī Siguldas novadā uzsākta ielu, ceļu un laukumu ziemas uzturēšanas sezona, kas ilgst līdz 1.martam.

Novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšanu saskaņā ar atklāta konkursa rezultātiem šajā gadā veic SIA „DGR serviss”. Par gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru un citu pašvaldības teritoriju kopšanu un uzturēšanu saskaņā ar izsludināto iepirkumu atbildīga ir SIA „Hagberg”. Uzņēmumu pārstāvji informē, ka darbam ziemas apstākļos nepieciešamās tehnikas vienības ir pārbaudītas, un pieredzējušais uzņēmuma personāls ir gatavs veikt nepieciešamos darbus, kā arī kontrolēt izpildes laiku un kvalitāti. Ir sagatavots dežurantu darba grafiks, iepirkts kaisāmais materiāls un veikti citi nepieciešamie priekšdarbi.

SIA „DGR serviss” ziemas periodā jānodrošina pašvaldības autoceļu, tiltu, ielu, stāvlaukumu, pieturvietu ikdienas uzturēšana – sniega tīrīšana un slīdamības mazināšana, atkarībā no laikapstākļiem kaisot ielas ar smilts–sāls maisījumu, smilti vai mitro sāli, vai veidojot rievas apledojumā. Uzņēmums darbu ziemas apstākļos ir gatavs sākt ar divām speciālajām mašīnām, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un kaisītājiem, kā arī ar piecām  traktortehnikas vienībām, kas aprīkotas ar sniega lāpstām.

Siguldas novada teritoriju šķērso vairākas valsts nozīmes brauktuves, piemēram, Vidzemes šoseja, ceļš „Jūdaži – Nītaure” un citi, par kuru kopšanu rūpējas un ir atbildīga valsts akciju sabiedrība „Latvijas Valsts ceļi”.

SIA „Hagberg” ziemas periodā veiks pašvaldības ietvju, veloceliņu, trotuāru un laukumu ikdienas uzturēšanu – sniega tīrīšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiālu. Tāpat uzņēmumam jānodrošina gājēju pāreju nokaisīšana no viena trotuāra uz otru gājēju maršrutu virzienā un platumā, sabiedriskā transporta pieturas vietu attīrīšana no sniega. Uzņēmums izvedīs sniegu, ja tas traucēs gājēju vai transporta kustību vai pārredzamību krustojumos. Tiks veikta arī slapja sniega, kūstoša ledus un šļūdoņa nostumšana no celiņiem, ietvēm, trotuāriem un veloceliņiem. Šim nolūkam SIA „Hagberg” izmantos piecas traktortehnikas vienības – četras vienības ietvēm, veloceliņiem un trotuāriem, kā arī vienu lielāka izmēra traktortehnikas vienību laukumu attīrīšanai no sniega. Ietvju, trotuāru, veloceliņu un laukumu teritorijas sniega un sala periodos tiks nokaisītas ar pretslīdes materiālu slidenajos ceļa posmos līdz plkst.8.00, izņemot gadījumus, kad snigs nepārtraukti. Operatīva kaisīšana tiks veikta pēc nepieciešamības vairākas reizes dienā, bet ne vēlāk kā trīs stundas pēc snigšanas beigām.

Siguldas novada ielu un ceļu ikdienas uzturēšana tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”, pašvaldības noteikumiem „Par autoceļu uzturēšanas klasēm Siguldas novadā”  un Siguldas novada Transporta būvju (ielu, autoceļu, laukumu) uzturēšanas darbu tehnisko specifikāciju. Brauktuvju uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, ņemot vērā autoceļu uzturēšanas klases. Siguldas novadā visas ielas un ceļi ir iedalīti trīs klasēs (B, C, D) atbilstoši satiksmes intensitātei. Piemēram, B klases brauktuvēm sniegs jāattīra sešu stundu laikā, ja sniega daudzums pastāvīgos laika apstākļos sasniedzis četrus centimetrus. Līdz ar to ziemas apstākļos brauktuves kādu laiku var būt slidenas un nenotīrītas, jo no brīža, kad sāk snigt un veidojas apledojums, līdz mirklim, kad tiek notīrītas un nokaisītas brauktuves, var paiet vairākas stundas.

Siguldas novada iedzīvotāji par ielu, ceļu un laukumu uzturēšanas nepilnībām aicināti informēt pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, kuri par nepieciešamajiem uzturēšanas darbiem informēs izpildītājus.

Autovadītājiem atgādinām, ka ir jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, transporta līdzekļiem ir jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām un tehniskā kārtībā. Sākoties sniegotajam periodam, aicinām autovadītājus spēkratus novietot tā, lai tie netraucētu tīrīšanas un kaisīšanas darbiem.

Siguldas novada pašvaldības pārvaldībā ir autoceļi 166 kilometru garumā, kas lielākoties ir grantētie autoceļi, kā arī ielas vairāk nekā 100 kilometru garumā, tostarp ielas ar asfaltsegumu 46 kilometru garumā un grantētās ielas 54 kilometru garumā.

Siguldas novada pašvaldības pārvaldības kopējā kopjamā platība sasniedz 1 168 487 kvadrātmetrus. No tās ietvju, veloceliņu, trotuāru garums pārsniedz 38200 metrus, laukumu kopējā platība sasniedz 61 434 kvadrātmetrus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi