×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-05
Ģimnāzisti papildina zināšanas par valsts drošību

4.decembra audzināšanas stunda Siguldas Valsts ģimnāzijas aktu zālē bija ļoti apmeklēta – vidusskolēniem notika interesanta tikšanās ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem. Aizsardzības plānošanas departamenta direktors, ģimnāzijas absolvents Uģis Norītis piedāvāja saturīgu informāciju par Latvijas aizsardzības koncepciju un plāniem, par darbību NATO aliansē.

Par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ekipējumu, misijām ārvalstīs sīkāk pastāstīja NBS kaprālis Jānis Avotiņš, kurš piedalījies mācībās kopā ar sabiedrotajiem, kā arī misijās NBS sastāvā. Bruņotie spēki ir mūsu valsts militārās aizsardzības sistēmas pamats, kas, sadarbojoties arī ar sabiedroto spēkiem, sargā Latvijas valsts suverenitāti. Bruņotie spēki nodrošina valsts sauszemes teritorijas, jūras un gaisa telpas neaizskaramību.

Neizpalika saruna par aktualitātēm. Viena no tām ir jaunās paaudzes karš, kas ir informācijas jomā, kur svarīga ir katra cilvēka kritiskā pieeja informācijai, kritiskā domāšana. Tika parādīti konkrēti piemēri, kā nepatiesa informācija tiek izplatīta un kādi ir tās mērķi.

Noslēgumā U.Norītis pasniedza grāmatas skolai un nelielas dāvaniņas, bet sarunā uzsvēra, ka tieši ģimnāzija devusi ļoti daudz nepieciešamā viņa karjerai un aicināja ikvienu izmantot šīs iespējas, ko sniedz skola.

Informāciju sagatavoja:
Sabiedrisko zinātņu metodiskā centra vadītāja
A.Ūdre


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi