×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-08
Novada Jaunrades centrs attīstās

Interešu izglītības joma ir iespēja katram bērnam un jaunietim sevi pilnveidot un radoši pavadīt brīvo laiku ar aizrautīgiem skolotājiem draudzīgā vidē ārpus skolas un mājām. Siguldas novada Jaunrades centrā šogad darbojas 518 bērni un jaunieši: dažādos pulciņos piedalās 410, pirmsskolas izglītības programmā „Kastanītis”– 57, bet jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” – 51.

2017.gads Jaunrades centram bijis piepildīts ar dažādiem darbiem un panākumiem. Izcili sasniegumi gūti tehniskās jaunrades jomā. Noorganizētas lielākās Latvijas skolēnu robotikas sacensības „Siguldas Robotu kauss 2017” ar 237 dalībniekiem no visas Latvijas. Elektronikas un robotikas pulciņu dalībnieki piedalījušies Latvijas un starptautiskās sacensībās, iegūstot balvas. Savukārt Motodarbnīcas pulciņa dalībnieki Dzintara Vilciņa vadībā konkursā ieguvuši jaunu kartingu un kopā ar retrokartingien vasarā startējuši „6 ProKart” sacensībās, retrokartingu klasē Robertam Klintsonam iegūstot pirmo vietu. Bet lidmodelisti skolotāja Alfrēda Dubaņēviča vadībā veiksmīgi piedalījušies dažādās Latvijas mēroga sacensībās.

Šoruden izveidota jaunu interešu izglītības programma „Dronu skola”, kurā bērni un jaunieši var apgūt dronu pilotēšanas, mehānikas, filmēšanas prasmes un piedalīties sacensībās. „Dronu skola” jau ir ieguvusi lielu popularitāti, un nodarbībās piedalās arī ieinteresētie tēvi. Reizi mēnesī tiek organizētas konsultācijas pieaugušajiem par dronu lietošanu.

Pierīgas vizuāli plastiskās un vizuālās mākslas skatē 2017.gada pavasarī piedalījušies 46 Siguldas novada Jaunrades centra dažādu mākslu pulciņu dalībnieki. Populārākais ir keramikas pulciņš „Pika” skolotājas Baibas Kupčas vadībā, ko šogad apmeklē 66 skolēni pat no sešu gadu vecuma. Ar skaistiem bērnu darbiem izcēlās arī Pašgatavota papīra mākslas, Tekstilmākslas studijas un Mūsdienu rotu studijas „Pērle” bērnu darbi.

Pagājušajā gadā sekmīgi esam uzsākuši Smilšu pulciņa programmu sākumskolas vecuma bērniem un Gleznošanas studiju jauniešiem ar skolotāju Elmāru Gaigalnieku. Interesanta izveidojusies Sporta bridža pulciņa komanda pie skolotāja Kārļa Rubīna. Katru trešdienu jauniešu centra „ Mērķis” telpās Raiņa ielā 3 no plkst.18.30 var vērot viņu prāta spēļu turnīrus.

Arī sākumskolas skolēnu brīvā laika pavadīšanas centrā „Ideju namiņš” ar katru gadu palielinās skolēnu skaits. Šeit droši un radoši bērni var pavadīt laiku līdz plkst.19.00. Nākošajā gadā plānots piedāvāt vasaras nodarbības jūnijā un augustā.

Arī „Kastanītis” pirmsskolas programmas ir ļoti iecienītas, un bērni tās pabeidz ar labiem attīstības un mācību rezultātiem. Saturā tiek iekļauta latvisko tradīciju un vērtību apgūšana.

Aktīvi darbojies Jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis”, kura dalībnieki 2017.gadā ir īstenojuši vairākas jauniešu iniciatīvas, brīvprātīgo darbu un projektus, piemēram, „Raiņa parka svētki”, „Sakārto savu kabatu”, „Radošās pēcpusdienas”, „Sarunu vakarus”, „Brīvdabas kino”. Kopā ar biedrību „Cerību spārni” organizētā akcija „Paēdušai Latvijai”. Īstenoti projekti: „Domā Domas Domē”, Jauniešu garantijas projekts „Proti un Dari”, „ERASMUS+ Jaunatne darbībā” projekts „EVS 4 Open – Minded Sigulda” un citi.

Tāpat organizēti „Eurodesk” pasākumi, piemēram, „Pavasara un rudens atklāšanas pārgājiens Siguldā”, kopā iesaistot vairāk nekā 1200 dalībniekus, „Time to Move” kampaņa. Gūta starptautiska pieredze tādos projektos kā „Non formal learning – The Danish Model”. Savukārt projekts „100 lietas, vietas, darbi un cilvēki Latvijas jubilejai” ir uzvarējis konkursa „Local Up Prize” kategorijā sociālā integrācija.

Informāciju sagatavoja:

Ilze Šulte

 Siguldas novada Jaunrades centra direktore


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi