×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-08
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni mācās par finanšu pratību

4.decembrī Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.a un 9.c klašu izglītojamie tikās ar SEB finanšu ekspertu – AS „SEB banka” Siguldas filiāles vadītāju Raisu Davidovu, lai diskusijas formā apgūtu dažādus finanšu pratības jautājumus, kā arī aizdomātos par atbildību, kas pavada patstāvīgu dzīvi ārpus vecāku mājām.

Semināra laikā jaunieši noskatījās video materiālus par sociālajiem eksperimentiem, lai pēc tam diskutētu par to, vai vecāki „pazīst” viņus un otrādi, jo pētījuma dati liecina par to, ka bērni paļaujas uz vecāku pieredzi un padomu, tomēr, ja arī pašiem vecākiem trūkst zināšanu, un viņiem ir vājas finanšu prasmes, tad bērni var uzkāpt uz tā paša grābekļa, uz kura vienreiz jau uzkāpuši viņu vecāki. Tika noskaidrots, vai izglītojamie izprot nodokļu maksāšanas mehānismu un tā nepieciešamību; vai novērtē naudas rezervju uzkrāšanas nozīmi nākotnei.

No piedāvātajiem papildjautājumiem tika skaidrota drošas iepirkšanās veikalā un internetā, galvenie nosacījumi un raksturīgākās kļūdas, lai jaunieši prastu izvairīties no krāpnieciskiem darījumiem un paaugstinātu savas naudas drošības slieksni.

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) jau pirms vairākiem gadiem par vienu no saviem prioritāriem darbības virzieniem definēja iedzīvotāju zināšanu paaugstināšanu finanšu un ekonomikas jomā – finanšu pratību (financial literacy) jeb to zināšanu un prasmju kopums, kas nepieciešams ar naudu un finansēm saistīto lēmumu pieņemšanā. LKA nolēma fokusēties uz jauno paaudzi un viņu zināšanu paaugstināšanu, projekta gaitā izstrādājot mācību materiālus, ko var izmantot dažādās mācību stundās, integrējot to saturā jautājumus par ekonomiku un finansēm. Tāpat daudzas aktivitātes finanšu izglītošanas jautājumos jau vairākus gadus nodrošina LKA biedri – lielākās Latvijas komercbankas.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
mājturības un ekonomikas skolotāja
Anita Millere


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi