×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-09
Uzsāktas sarunas par iespēju 2026.gada Olimpisko spēļu skeletona, bobsleja un kamaniņu sacensības rīkot Siguldā

Latvijas Olimpiskā komiteja ir uzrunājusi Siguldas novada pašvaldību par iespēju 2026.gadā, kad uz ziemas Olimpisko spēļu rīkošanu pretendēs Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē rīkot Olimpisko spēļu skeletona, bobsleja un kamaniņu sacensības.

„Sigulda nu jau vairāku gadu garumā mērķtiecīgi attīstījusi infrastruktūru un pakalpojumu pieejamību, lai nodrošinātu augsta līmeņa sacensību norisi un sportistu kvalitatīvu uzturēšanos Siguldā treniņu un sacensību laikā. Arī pēdējā sporta infrastruktūras investīcija – Siguldas Sporta centrs, kas specifiski pielāgots renes sportistu treniņiem ar smagatlētikas zāli un slēgtu 100 metru skrejceliņu – ir viens no stūrakakmeņiem kvalitātes un konkurences uzturēšanai ar citām trasēm pasaulē. Iespēja Latvijai sarīkot Olimpisko spēļu renes disciplīnas Siguldā būtu labs impulss mobilizēties un paveikt vēl līdz šim neizdarītās lietas sporta un tai saistītā infrastruktūrā, piemēram, trases pārbūve, viesnīcu, sportistu uzturēšanās mītņu nodrošinājums, satiksmes infrastruktūras uzlabošana. Latvijas ieguvumi būtu daudz lielāki nekā ieguldījumi,” uzsver Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Lai izmantotu Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi 2026.gada olimpiskajām spēlēm, tai nepieciešama rekonstrukcija, jo pašlaik trasi nevarot izmantot bobsleja četrinieki. Trases direktors Dainis Dukurs atzīst, ka Siguldai un Latvijai šī būtu unikāla iespēja, tādēļ jāpieliek pūles, lai izpildītu visus kritērijus, kas nepieciešami Olimpiādes veiksmīgai norisei.

To, ka Siguldā var norisināties Eiropas un pasaules līmeņa sporta sacensības, apliecina tas, ka katru gadu Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisinās pasaules kausa posms kamaniņās, bet pirms diviem gadiem trasē aizvadīts arī Pasaules čempionāts kamaniņu sportā.

Novēlu Siguldai un Siguldas sportistiem sagaidīt savas Olimpiskās spēles! Ja Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma iegūs tiesības rīkot 2026.gada Ziemas Olimpiskās spēles, tad Olimpiskais skeletons, bobslejs un kamaniņu sports, visdrīzāk, notiks jau modernizētā Siguldas Olimpiskajā trasē. Siguldas sportistiem tā būs laba iespēja cīnīties par Olimpiskajām medaļām savā mājas trasē! Lai veicas!” – novēl Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Zviedrijas pieteikuma iesniegšanas termiņš dalībai 2026.gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai ir 2018.gada oktobris.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi