×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-13
Siguldas novads ieņem pirmo vietu pasaulē pēc ziemas olimpisko medaļu skaita uz iedzīvotāju skaitu

Siguldas novads ar 18677 iedzīvotājiem pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem uz šo brīdi, kas sastāda aptuveni 1% no kopējā iedzīvotāju skaita valstī, un kopumā 10 iegūtajām ziemas olimpiskajām medaļām pēdējo trīs Ziemas olimpisko spēļu laikā sasniedzis rādītāju – viena medaļa uz 1867 iedzīvotājiem, tādējādi ieņemot pirmo vietu pasaulē.

Otro vietu ieņem Norvēģijas reģions Trondelag, kur uz 400 000 iedzīvotājiem, kas ir aptuveni 8% no kopējā iedzīvotāju skaita valstī, norvēģi izcīnījuši 30 olimpiskās ziemas sporta medaļas, tādējādi iegūstot vienu medaļu uz aptuveni 13 333 iedzīvotājiem. Savukārt kopējā pasaules reitingā līderu sarakstā ir Somija ar vienu medaļu uz 17 904 iedzīvotājiem, Zviedrija ar 19 649 iedzīvotājiem uz vienu medaļu un Ungārija ar vienu medaļu uz 20 792 iedzīvotājiem.

Sākot no 1992.gada Olimpiskajām spēlēm Albērvilā, Francijā, Siguldas sportisti ir piedalījušies visās ziemas olimpiskajās spēlēs un pēdējās divās spēlēs Martins un Tomass Dukuri, Andris un Juris Šici, kā arī Jānis Strenga ieguvuši divas zelta, trīs sudraba un piecas bronzas medaļas.

„10 Olimpiskās medaļas, pieci siguldieši, viens procents no kopējā Latvijas iedzīvotāju skaita. Šo statistiku nevar nodēvēt par sakritību un nejaušību. Tas ir neapgāžams pierādījums mūsu aizrautībai, entuziasmam, spēkam. Mūsu motivācija turpināt iesākto tikai aug – nodrošināt mūsu sportistiem mūsdienīgu infrastruktūru, izglītību un atbalstu treniņu un starptautiska mēroga sacensību organizēšanai. Audzināt jaunos pasaules līmeņa sportistus, jaunos olimpiešus. Likt Latvijas un Siguldas vārdam izskanēt pasaulē atkal un atkal. Mēs esam Latvijas ziemas sporta galvaspilsēta, mēs esam tikai viens, toties – medaļotākais un aizraujošākais – procents Latvijā!” norāda Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas sportistu sasniegumi ne tikai pievērsuši pasaules uzmanību, katru gadu nodrošinot tiešraidi no Siguldas „Eurosport” TV kanālā miljoniem lielai auditorijai, bet arī ieintriģējuši pasaules labākos atlētus mērot spēkus Siguldā. Vācijas kamaniņu izlase šogad sezonu atklāja, trenējoties Bobsleja un kamaniņu trasē, kā arī maijā atvērtajā Siguldas Sporta centrā. Pēdējos trīsdesmit gados vērienīgākajā būvē, kas tapusi Siguldā, sportistiem pieejama pasaules līmeņa treniņu vide ar atsevišķu svarcelšanas zāli, skrejceliņu un labāko aprīkojumu funkcionālajiem treniņiem. Jau liekot ēkas pamatakmeni, olimpiskais bobslejists Zintis Ekmanis atzina, ka šeit sportistiem būs iespējams trenēties, lai iegūtu izšķirošās simtdaļas uzvarai.

Jau ziņots, ka šobrīd Siguldas kā starptautisku sacensību norises vietas vārds pasaulē izskan vēl nebijušā mērogā – viena no potenciālajām 2026.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietām Stokholma oficiāli uzrunājusi Latvijas Olimpisko komiteju, lai tieši Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē rīkotu bobsleja, skeletona un kamaniņu sacensības.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi