×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-14
Siguldas novads – ģimenei draudzīgākā pašvaldība reģionālas nozīmes attīstības centru grupā

Siguldas novada pašvaldība ieguvusi galveno balvu reģionālas nozīmes attīstības centru grupā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā konkursā „Ģimenei draudzīga pašvaldība”.

Konkursa „Ģimenei draudzīga pašvaldība” uzvarētājas trīs pašvaldību grupās, kā arī ģimenei draudzīgākā gada pašvaldība Latvijā tika apbalvota 14.decembrī.

„Pēdējos gados mēs esam paveikuši daudz, lai veidotu Siguldu par ģimenēm draudzīgāko un labāko dzīvesvietu Latvijā. Tam apliecinājums ir fakts, ka esam vienīgā pilsēta valstī, kas kopš neatkarības atjaunošanas var lepoties ar pieaugošu iedzīvotāju skaitu. Siguldas novadā turpina palielināties jaundzimušo skaits, Siguldu par savu mājvietu izvēlas arvien vairāk jaunu ģimeņu.

Ģimenēm draudzīgu vidi Siguldas novadā raksturo kvalitatīvs un plašs visa veida izglītības iestāžu piedāvājums, sakārtota un pielāgota ārtelpa, atpūtas iespējas, ko nodrošina pieejamā kultūras un sporta infrastruktūra, kā arī dabas teritoriju tuvums. Rūpēs par novadnieku labklājību mums ir izveidota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kā arī plašs pakalpojumu klāsts ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, un atbalsta pasākumi senioriem. Ik gadu veicam investīcijas vairāku miljonu apmērā pilsētas publiskās infrastruktūras uzlabošanā, izglītības iestāžu un mācību procesa attīstībā. Pēdējo gadu laikā esam atvēruši trīs jaunus bērnudārzus. Šogad durvis vērā Siguldas Sporta centrs, nākamajā gadā pēc rekonstrukcijas tiks atklāts rekonstruētais Kultūras centrs. Turpināsim strādāt pie atbalsta pasākumu un programmu pilnveidošanas,” pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas novada pašvaldība konkursa „Ģimenei draudzīga pašvaldība” pirmās kārtas ietvaros ieguva pirmo vietu savā grupā administratīvo datu vērtējumā. Šajā kārtā vērtēja pašvaldību budžeta izdevumu apmēru, ko tās atvēl pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem 2016.gadā.

Konkursa rezultāts ir apliecinājums, ka Siguldas novadā dzīvo visaktīvākā kopiena, jo iedzīvotāju balsojuma laikā par ģimenei draudzīgu pašvaldību, kas notika šā gada oktobra mēnesī, tieši par Siguldas novada pašvaldību tika saņemts vislielākais iedzīvotāju balsu skaits, pārspējot pat lielo pilsētu pašvaldības, kurās ir ievērojami lielāks iedzīvotāju skaits. Balsojuma laikā Siguldas novada pašvaldība saņēma arī visvairāk iedzīvotāju komentārus.

Konkursu „Ģimenei draudzīga pašvaldība” šogad pirmo reizi organizēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Pašvaldības sasniegumus vērtēja kompetenta žūrija, kurā piedalījās gan valsts iestāžu, gan nevalstiskā sektora eksperti.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi